IniciNoticiesComerçAjuntament, Escoles, Serveis públics, empreses privades i autònoms s’afegeixen a l’aturada de...

Ajuntament, Escoles, Serveis públics, empreses privades i autònoms s’afegeixen a l’aturada de país promoguda per la Taula per la Democràcia.

03000La Taula per la Democràcia, integrada pels sindicats CCOO, UGT, Usoc, Pimec, Cecot, Fapac, ANC i Òmnium, entre altres, han convocat per avui una “parada de país” com a resposta a les càrregues policials pel referèndum. L’Ajuntament de Tordera, a través d’ un comunicat, informa que davant les actuacions desproporcionades i violentes de les forces i cossos de seguretat de l’Estat produïdes ahir envers als ciutadans de Catalunya que únicament volien expressar la seva voluntat de forma pacífica i democràtica a les urnes el consistori torderenc s’afegeix a l’Aturada de País.

Per aquest motiu es comunica que durant el dia romandran tancats equipaments municipals: pavelló poliesportiu, camp de futbol, deixalleria, biblioteca i Casal de Joves.

Pel que fa als serveis administratius i tècnics només obrirà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà cobrint serveis mínims, mentre que la Policia Local, la llar d’avis Can Comte i el Centre de Rehabilitació mantindran el servei ordinari. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia justificava així els motius de l’aturada.

vaga alcalde

Segons confirma la regidoria d’ensenyament, totes les escoles públiques i concertades de Tordera també s’afegeixen a l’aturada. Per tant, les escoles Vedruna, Brianxa, Serra de Miralles, Roureda, Ignasi Iglesias, Hortsavinya; els instituts Lluís Companys i Tordària; i les llars d’ infants de tots els centres, romandran tancats durant tot el dia.

Ràdio Tordera aturarà la programació i es garantirà un servei mínim amb informatius a les 10, 19 i 21 hores. L’activitat habitual del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé es veurà alterada de la següent manera: se suspenen totes les classes excepte sensibilització 2 i 3 i classes individuals de violí.

Els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, han cridat a tota la societat catalana a participar avui en “una parada general” que alteri l’activitat normal de manera “pactada” en els centres de treball com a resposta a la “violència” exercida per les forces de seguretat. En declaracions a Catalunya Ràdio, els secretaris generals dels dos principals sindicats catalans han subratllat que no es tracta d’una convocatòria d’una vaga general perquè no hi ha darrere un conflicte laboral, sinó que és “una gran mobilització” davant la “desproporció” de l’actuació d’ahir de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Escoltem Camil Ros i Javier Pacheco.

vaga sindicats

La Generalitat ha establert serveis mínims en àmbits com el sanitari i el transport públic. Els serveis mínims a Rodalies i Regionals de Catalunya operats per Renfe seran del 33%; en Transports de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat seran d’un 25% en hora punta (de 06:30 a 09:30h i de 17:00 a 20:00h), i a la resta de transport de viatgers, del 50% del servei habitual. A les autopistes hauran d’establir-se mínims d’un terç del personal. En l’àmbit sanitari s’haurà de garantir el funcionament normal de les urgències i les unitats especials i els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia d’urgència, així com l’activitat quirúrgica que no es pugui ajornar, i els centres d’assistència extrahospitalària hauran de comptar amb un mínim del 25% de la plantilla. En la justícia, s’estableixen uns mínims del 100% del personal adscrit als jutjats de guàrdia i es garanteix la presència de personal al Tribunal Superior de Justícia, a les audiències provincials i als jutjats d’instrucció i els penals.

ÚLTIMES NOTÍCIES