IniciNoticiesEducacióLa comunitat educativa fa una crida a la ciutadania per garantir l’obertura...

La comunitat educativa fa una crida a la ciutadania per garantir l’obertura dels col·legis electorals l’1-O

DKuT7sHWAAAtRStLa comunitat educativa catalana ha fet una crida aquest dimecres a la mobilització de famílies, mestres i ciutadania en general davant les escoles i instituts que són centres de votació per garantir l’obertura dels col·legis de cara a l’1-O. La crida de la desena d’entitats que hi participen és per al mateix diumenge per aconseguir la imatge de cues de gent per entrar al col·legi però els responsables de la iniciativa no descarten mobilitzacions ”quan sigui necessari”. Les entitats han obert una pàgina web per a què els voluntaris es puguin inscriure i sigui la comunitat educativa de cada escola possiblement afectada pel precinte policial que organitzi els ciutadans compromesos. Josep Maria Cervelló és portaveu del projecte Escoles Obertes.

Escola Oberta 1

Per a fer-ho possible, Escoles Obertes ha habilitat un espai web, www.escolesobertes.eu , per a què els ciutadans, ja siguin mestres, famílies o veïns, més compromesos es puguin inscriure i començar a organitzar-se de cara al cap de setmana. A la web apareix els centres electoral assignats a Tordera: Escola La Roureda, Escola Serra de Miralles, IES Lluís Companys i Pavelló Poliesportiu Municipal. Josep Maria Cervelló, explica que no busquen la col·lisió amb la policia sinó que cada comunitat educativa s’organitzi.

Escola Oberta 2

El compromís de la comunitat educativa doncs, és fer possible que diumenge vinent la jornada es pugui desenvolupar amb total normalitat i tots els catalans puguin anar al seu col·legi electoral a expressar lliurement la seva opinió en una urna. Per Escoles Obertes, cal que la ciutadania ajudi a garantir la llibertat d’expressió ”incomprensiblement amenaçada”. Escoles Obertes neix amb més d’una desena d’entitats adherides, entre les quals sindicats com USTEC-STEs i diverses Ampes i també Som Escola, entitat vinculada a Òmnium que ja engloba 43 entitats cíviques, i té la voluntat de fer créixer les adhesions els propers dies. 

ÚLTIMES NOTÍCIES