IniciNoticiesEducacióLa Fiscalia ordena als Mossos que identifiquin els responsables dels col·legis

La Fiscalia ordena als Mossos que identifiquin els responsables dels col·legis

foto-1443384769El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha donat instruccions al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, perquè els seus agents identifiquin els responsables dels centres designats com a col·legis electorals per al referèndum de l’1-O.

En una instrucció, Romero de Tejada ordena que els agents dels Mossos vagin als centres educatius o administratius que es preveu que facin les funcions de col·legi electoral en la consulta de l’1 d’octubre. Segons aquesta instrucció, els Mossos han d’identificar els seus responsables i prendre’ls declaració com a testimonis.

El fiscal ordena als Mossos que demanin als responsables que lliurin la documentació que tinguin sobre la designació com a col·legi electoral, persones de contacte per a incidències o les peticions perquè lliurin les claus. A més, també els ordena que, en cas de tenir algun material electoral, el requisin.

El regidor d’ Ensenyament, Àngel Pous s’ ha mostrat contrari a la mesura, i més, quan els responsables dels institut públics són el departament d’ ensenyament i en el cas dels Col·legis d’Infantil i Primària és competència dels ajuntaments.

pous directors mossos 1

Pous manté el compromís del consistori de mantenir el col·legis electoral proposats i la voluntat de poder votar l’ 1 d’ octubre.

pous directors mossos 2

A Tordera estan designats com a col·legis electoral l’ Escola Serra de Miralles, L’ Escola La Roureda, L’ Institut Lluís Companys i la Biblioteca.

ÚLTIMES NOTÍCIES