IniciNoticiesCentenars de persones es concentren a la plaça de l’Ajuntament per rebutjar...

Centenars de persones es concentren a la plaça de l’Ajuntament per rebutjar l’operació policial contra l’1O

WhatsApp Image 2017-09-20 at 22.48.29
Prop de 300 persones es van concentrat ahir dimecres davant de l’Ajuntament de Tordera amb crits de “democràcia” i “independència” per protestar per la intervenció de la Guàrdia Civil en diverses conselleries de la Generalitat de Catalunya.

L’ alcalde, Joan Carles Garcia va ser l’ encarregat de llegir un manifest titulat “ Catalunya en estat de setge”. En l’ escrit, les entitats municipalistes del país apunten que els drets fonamentals com la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa han quedat greument retallats per un govern estatal, que no dubta en fer servir tot el seu aparell per fer callar els catalans. El manifest posa de relleu que els catalans defensem la democràcia i ho fem de forma pacífica i cívica. Escoltem un fragment del manifest llegit per l’ alcalde Joan Carles Garcia.

manifest operatiu guardia civil

En declaracions a Ràdio Tordera, les entitats i partits sobiranistes de Tordera van expressar la seva perplexitat davant l’ actuació del govern espanyol, però amb l’ il·lusió que la democràcia acabarà guanyant. Ho deien Àngel Vallicrosa coordinador de l’ ANC Tordera, Xavier Pla regidor d’ ERC-Gent de Tordera i Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera del PDECAT.

entitats sobiranistes

La Macrooperació de la Guàrdia Civil d’ ahir contra diferents conselleries i seus de la Generalitat va deixar 14 persones detingudes, una vintena d’investigats i s’haurien fet 41 escorcolls. Entre els detinguts hi ha el secretari d’Hisenda, Josep Lluís Salvadó, i el secretari general de la vicepresidència, Josep Maria Jové. Els agents estarien buscant documentació relacionada amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre per ordre del jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona. La causa és oberta pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació i són una vintena els investigats.

ÚLTIMES NOTÍCIES