IniciNoticiesPolíticaJoan Carles Garcia disposat a explicar el procés d’ independència allà on...

Joan Carles Garcia disposat a explicar el procés d’ independència allà on calgui

Y8it-i49_400x400L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han recomanat als 712 alcaldes investigats per col·laborar amb l’1-O que vagin a declarar per defensar el referèndum. El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha ordenat als fiscals de Catalunya que citin a declarar els 712 alcaldes, entre els quals hi ha l’ alcalde de Tordera Joan Carles Garcia, que han firmat el Decret de suport a l’1-O. A més, ordena als Mossos d’Esquadra que, en cas que no compareguin, els detinguin i els portin a la fiscalia en compliment de les seves funcions de policia judicial.

José Manuel Maza veu en la conducta dels alcaldes indicis dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons, després que la convocatòria del referèndum hagi quedat suspesa cautelarment pel TC.
Donat que són molts els Ajuntaments, la resolució demana que es comenci pels ajuntaments signants que tenen més població.

A través del seu compte de Twitter Joan Carles Garcia ha piulat: “Anirem allà on calgui, som on som per voluntat popular i sabem que les ordres les donen els pobles i només els pobles”.

Les dues entitats municipalistes han convocat els 712 alcaldes i “tots els edils que creuen en la democràcia” a una concentració aquest dissabte a les 12 hores del migdia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el seu “rebuig” a la justícia espanyola.

ÚLTIMES NOTÍCIES