Les escoles de Tordera inicien el curs amb normalitat


ColegiConsultats per Ràdio Tordera, els directors i directores dels centre públics i concertats del poble han valorat l’ inici de les classes, així com les novetats que presenten per aquest curs.

Per part de l’escola Brianxa, el curs es prepara amb molta il·lusió i ganes de començar per poder millorar l’escola i la part acadèmica dels alumnes,que seran un total de 400 alumnes, el màxim de capacitat del centre. En quant a millores o remodelacions, en Xavi Manresa, director de l’escola Brianxa, ens explica que s’han introduït lavabos a les aules de 1r i 2n, s’ha remodelat part de la teulada i, finalment,s’ha fet nova l’aula de 1r de Primària.  A més, els moviments dins de l’equip directiu i dels desdoblaments d’hores de professorat, també han sigut canvis destacats de l’escola. Ens ho explica Xavi Manresa.

Nou curs brianxa 1

Un altre centre educatiu on asseguren estar a punt, amb moltes ganes i plens d’il·lusió per començar aquest nou curs és l’escola Vedruna Tordera, que comptarà amb un total de 437 alumnes, entre la llar, educació infantil, primària i secundària.

Aquest any, a l’escola, s’ha replantejat “l’espai d’aprenentatge” que no només comprèn l’interior de l’aula sinó també el moment d’esbarjo al pati. Durant aquest estiu, a l’escola Vedruna situada al centre del poble, on es troben els cursos de primària i secundària,  l’espai recreatiu dels nens i nenes ha sigut millorat, incorporant jocs al pati per a millorar la interacció entre els alumnes. En quant a Can Comeleres, que hi trobem Educació infantil, també hi ha hagut canvis en aquest mateix àmbit. Ens ho detalla la directora del centre, Ester Casanovas.

nou curs vedruna 2

L’alegria i la il·lusió de poder començar un nou curs escolar també la comparteix el grup de professorat de l’Institut Tordària, qui comptarà amb un total de 194 alumnes.  A canvis a destacar, recordem que des de principis d’estiu, s’està executant la segona part del projecte de construcció de nous mòduls. Rosa Clar, directora de l’Institut Tordària, assegura que les obres estan controlades i tenen present com han de començar les classes sense ocasionar-se molèsties entre la construcció i l’ensenyament . A més, Clar valora molt positivament la velocitat i l’avançament de les obres, les quals estan seguint la línia de construcció prevista, i explica que també serviran per permetre als estudiants realitzar algun projecte sobre l’àmbit de la construcció i aprendre’n aprofitant l’ocasió.

Nou curs tordària 3

A l’Escola Serra de Miralles, l’optimisme omple el professorat, que s’ha incorporat amb completa normalitat. El centre comptarà amb un total de 345 alumnes a l’inici d’aquest curs. La directora de l’escola Montse Castany, recorda els diferents manteniments i renovacions que s’han realitzat a l’escola

Nou curs serra miralles 4

Al voltant de 330 alumnes començaran el curs a l’escola la Roureda, nombre que marca l’alça de la matrícula de l’escola respecte anys anteriors.

El projecte de la remodelació del pati de l’escola és una de les principals novetats del centre, que començarà aquest pròxim any, després que família i alumnes decidissin com volen que sigui el pròxim espai recreatiu de l’escola pels alumnes.  A més, l’escola compta amb diferents projectes. Ens ho explica la directora de l’escola la Roureda, Silvana Ballbé.

Nou curs roureda 5

A l’ escola Ignasi Iglesias, la plantilla està coberta, i ha començat el curs amb total normalitat. Cursaran en el centre 425 alumnes. Entre les novetats d’ enguany, El director de l’ escola, Alberto Rojo explica que estrenen l’ aula de visual i plàstica, així com l’ impuls dels mestres en el projecte de lectura en veu alta.

nou curs Ignasi Iglesias 6

També creix el nombre de sol·licituds de pares que volen inscriure els seus fills a l’Escola d’Hortsavinyà. Fins i tot, de famílies de fora de Tordera. Actualment ja hi ha 42 d’alumnes escolaritzats al centre, quan al principi eren només una vintena. Per afrontar aquest increment d’alumnat, l’Escola d’Hortsavinyà ha hagut de demanar més espai, perquè no en té prou amb les dues aules que conformen el centre, plenament integrat en l’entorn rural. S’ utilitzarà l’Oficina del Parc Montnegre i Corredor com a aula pels alumnes més grans, i així cobrir tota la demanda. Ho detalla el director de l’ escola, Carlos Lopez.

 

Nou curs Hortsavinya 7

 

Finalment, l’ Institut Lluís Companys incrementa una línia a primer de batxillerat i redueix alumnes a secundària, gràcies a que l’ institut Tordària permet esponjar el centre.