Comença el curs escolar amb més de 2500 alumnes i amb el compromís que les obres de l’ institut Tordària acabin a finals de Novembre


Nou CursAquest matí ha començat el curs escolar. Les principal novetat és l’ acabament de les obres de la segona fase de l’ Institut Tordària i l’ ampliació de l’ escola d’ Hortsavinyà. El regidor d’Ensenyament, Àngel Pous, assegura que el curs comença amb normalitat, a l’ espera que a finals de novembre finalitzin les obres de l’ institut Tordària. El regidor explica que l’ institut ha adaptat un espais provisionals per acollir els alumnes mentre no acabin les obres.
pous inici curs 1

L’ ajuntament va acordar amb el departament d’ Ensenyament de la Generalitat, la continuïtat de construcció de l’ Institut Tordària, per acollir aquest curs els alumnes de 3rt i 4t d’ ESO. Pous detalla com serà l’ infraestructura un cop enllestida a finals de novembre.

pous inici curs 2

 

Respecte al nombre d’alumnes, a Tordera s’ha estabilitzat en els darrers anys. Angel Pous assegura que en primària baixa el número d’alumnes un 2% i en secundària augmenta lleugerament. Enguany hi hauran els mateixos grups i línies en primària i secundària. L’ única variació serà a l’ institut Lluís Companys on s’ afegeirà una nova línia a primer de Batxillerat.

 
pous inici curs 3

 

També creix el nombre de sol·licituds de pares que volen inscriure els seus fills a l’Escola d’Hortsavinyà. Fins i tot, de famílies de fora de Tordera. Actualment ja hi ha una quarantena d’alumnes escolaritzats al centre, quan al principi eren només una vintena. Per afrontar aquest increment d’alumnat, l’Escola d’Hortsavinyà ha hagut de demanar més espai, perquè no en té prou amb les dues aules que conformen el centre, plenament integrat en l’entorn rural. Àngel Pous explica que utilitzaran l’Oficina del Parc Montnegre i Corredor com a aula pels alumnes més grans, i així cobrir tota la demanda.

 

pous inici curs 4

 

Les sis escoles i els dos  instituts de Tordera han obert les seves portes amb total normalitat i amb la il·lusió del primer dia per part de professorat i alumnes. Pous destaca la tasca dels equips directius i de docents per iniciar el curs, així com l’esforç de les associacions de pares i mares en la represa escolar.

 

 

A nivell d’horaris no hi haurà canvis destacables. Els instituts faran jornada continua. El transport escolar continuarà gestionat per autocars Barrera, amb les mateixes parades i freqüències del curs anterior.