Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya a Tordera apleguen un bon nombre de públic a la Plaça Lluís Companys i la plaça de l’ església. PSC i SOM abandonen l’ acte abans del discurs de l’ alcalde.


Diada
Una trentena d’entitats de Tordera de tots els àmbits (esportiu, cultural, educatiu…), juntament amb les autoritats locals, van participar, diumenge, a l’ofrena floral a Lluís Companys, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.En el discurs institucional, Joan Carles Garcia va demanar poder votar i saber si els ciutadans de Catalunya són partidaris d’ un país independent.

discurs alcalde 1

L’Alcalde de Tordera va recordar textos de Prudenci Bertrana i Miquel Martí i Pol per explicar la situació del país. Garcia va criticar la postura de l’ estat espanyol i la seva inacció per buscar acords.

discurs alcalde 2

Els regidors del PSC i Som Tordera van abandonar l’ acte minuts abans del discurs de l’ alcalde “en desacord amb els canvis de la celebració” i la seva politització. Escoltem Rafa Delgado i Salvador Giralt, respectivament.

PSC i SOM 11S

L’ ANC de Tordera va organitzar una marxa de torxes per diversos carrers del nucli històric que va finalitzar a la plaça de l’ església amb la lectura d’ un manifest.

L’audició de sardanes amb la cobla Principal de Banyoles, i un vermut popular van completar els actes tradicionals de l’11 de setembre a Tordera, que un any més van organitzar conjuntament l’associació La Nostra Dansa, l’ ANC i l’Ajuntament.

Dilluns, la territorial de l’ANC-Tordera per la Independència va omplir cinc autocars per anar a Barcelona en la concentració organitzada per les entitats sobiranistes.