IniciNoticiesPolíticaEl ple torderenc aprova una moció per la retirada de l'Avantprojecte de...

El ple torderenc aprova una moció per la retirada de l’Avantprojecte de llei de formes de gestió de la sanitat a Catalunya

pla agost 2017El ple de l’Ajuntament va aprovar una moció «sol·licitant la retirada de l’Avantprojecte de llei de formes de gestió de l’Assistència Sanitària a Catalunya». El Grup Municipal Som Tordera va presentar aquesta moció. El seu regidor Salvador Giralt, va explicar el contingut de la moció i va reivindicar un model «cent per cent públic» per la sanitat. Va explicar que la moció proposa que un cop retirat l’avantprojecte, s’aposti per «la creació d’una Taula dels diferents agents i moviments socials, polítics i sindicals de l’àmbit de la Salut Pública per definir un nou model de gestió 100% pública».

mocio som tordera

La regidora de salut, del PDeCAT, Bàrbara Vergés, considera que el projecte pretén regular les formules d’actuació del sistema sanitari. El grup es va abstenir a l’espera que entri a debat en el parlament.

mocio pdecat

El regidor del PP, Xavier Martin es va abstenir argumentant que el model de col·laboració publica-privada és positiu, malgrat que no acaba de veure clara la llei del conseller Comin.

mocio pp

El regidor del PSC, Rafa Delgado va afegir que aquesta llei és un retràs per la sanitat pública.

mocio psc

El regidor d’ERC-Gent Tordera, Xavier Pla recordava que estan en contra de la privatització de la sanitat pública. Els republicans apuntaven a un problema de finançament en la sanitat.

mocio erc

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro va votar en contra. Així ho argumentava.

mocio villaro

La  moció es va aprovar amb el vots a favor del PSC i Som Tordera, les abstencions de ERC, PDeCAT i PP i el vot en contra del regidor Villaro.

ÚLTIMES NOTÍCIES