IniciNoticiesTecnologiaTORDERA DISPOSA DES DE DISSABTE DE DOS SERVEIS D'AMBULÀNCIES PERMANENT

TORDERA DISPOSA DES DE DISSABTE DE DOS SERVEIS D’AMBULÀNCIES PERMANENT

Des de dissabte passat 1 de juliol, Tordera compta amb dos serveis d’ambulàncies. La generalitat de Catalunya, ha posat en marxa un nou model de transport sanitari que representarà multiplicar el dobla d’ambulàncies a Catalunya.

La conselleria de salut busca amb aquest desplegament reduir a un termini màxim d’entre 10 i 15 minuts el temps que triga a arribar l’ambulància a una emergència en una zona rural. Les últimes dades facilitades per Salut el març del 2005 evidenciaven que el temps mitjà d’espera ja superava aquest termini. Era de 17 minuts i, en tractar-se d’una mitjana, indica que en un bon nombre d’actuacions l’espera era encara més llarga. En els trams urbans, on el temps d’espera mitjà és d’uns 8 minuts, es vol reduir a 5.

A partir d’aquest juliol hi haurà repartides per tot el territori de Catalunya 66 ambulàncies de suport vital avançat, que aniran a atendre les emergències més crítiques, i 352 ambulàncies més de suport vital bàsic, com les destinades a Tordera. En les ambulàncies de suport vital bàsic hi aniran dos tècnics de transport sanitari titulats i disposaran tots els aparells necessaris per atendre un malalt crític: respiradors per intubar i sedar pacients, un desfibril·lador, un matalàs de buit per a accidentats, entre d’altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES