IniciNoticiesCulturaAquest dijous se celebra la Diada de Sant Bartomeu amb els actes...

Aquest dijous se celebra la Diada de Sant Bartomeu amb els actes més tradicionals, el Piromusical i la festa del 80 i 90

cosJa tenim aquí una nova Diada de Sant Bartomeu, patró de Tordera.

A les 11 del matí, a l’església parroquial, ofici solemne amb la participació de la coral de la parròquia de Sant Esteve de Tordera. I tot seguit, caminada fins al Camí Ral amb l’acompanyament de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera, on a dos quarts d’1 començarà la tradicional i popular cursa del cós. Les inscripcions es faran a la Plaça de la Concòrdia, de dos quarts d’11 a les 12:20h. La regidors de festes, Sílvia Català ens explica novetats en les categories.

silvia cos

Un cop hagin corregut totes les categories, a la Plaça de l’Església, ball de gegants i batallada de caramels, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera, i després, lliurament de premis del Cós. 

Ja a la tarda, a les 6, concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Els Montgrins, a la Pista de l’Amistat.

A les 7 de la tarda, a la Plaça de l’Església, audició de sardanes amb la Cobla Flama de Farners, organitzada per l’associació La Nostra Dansa. I a la mateixa hora, al pavelló parroquial de la Plaça de la Concòrdia, festival de patinatge artístic a càrrec de la secció de patinatge artístic del CP Tordera. Enguany és el 49è festival consecutiu, que se celebra en plena Diada de Sant Bartomeu, i comptarà amb més d’una vintena d’actuacions.

A les 20:00h, a la Pista de l’Amistat, començarà el ball de tarda amb l’Orquestra Els Montgrins.

I a les 10 del vespre serà el moment per una de les novetats d’aquesta Festa Major 2016. El tradicional castell de focs d’artifici canvia el seu format habitual i és converteix, enguany, en un piromusical. La música i els focs artificials aniran sincronitzats i es podrà escoltar des dels voltants del riu. Ara bé, aquells que estiguin més lluny, ho podran seguir a través de Ràdio Tordera, que emetrà en directe el fil musical del castell de focs. La pirotècnia Igual serà l’encarregada de sorprendre els torderencs i torderenques. Escoltem la regidora de Festes, Sílvia Català.

piromusical

Finalitzaran les activitats a les 23:00h la serenata amb l’orquestra Montgrins i a un quart d’1 de la matinada festa del 80 i 90 amb remember music show i barraques al mirador.

ÚLTIMES NOTÍCIES