IniciNoticiesSocietatEl bombers han fet 24 rescats al Maresme durant el 2017

El bombers han fet 24 rescats al Maresme durant el 2017

00918Planificació, preparació, previsió i precaució. Aquestes són les 4 ‘P’ indispensables que hem de tenir en compte a l’hora de fer qualsevol sortida o activitat al medi natural. Així ho alerten els Bombers de la Generalitat, que demanen extremar les precaucions a la muntanya, tant a l’hora de fer activitats esportives com de lleure. Segons expliquen des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’incendis i Salvaments, el nombre de rescats al medi natural ha augmentat en els últims anys: passant de poc més de 800 l’any 2012 a Catalunya als 1.400 l’any passat. 600 salvaments i rescats més en només 4 anys. De fet,  en el que portem de 2017, fins a 31 de juliol, sumen 825 rescats, dels quals més de la meitat són a la muntanya.

La comarca del Maresme tampoc no es queda enrere. Aquest 2017 ja s’han produït un total de 24 recerques o rescats. 7 en medi marítim, 10 rescats de muntanya i 7 cerques de persones perdudes. Per això, els Bombers de la Generalitat recorden que abans de sortir a fer una activitat al medi natural cal tenir en compte certs aspectes. Cal dur roba d’abric, llum i provisions per si hi ha alguna tempesta típica d’estiu i cal planificar les activitats, consultant guies i mapes. Sempre tenint en compte que, si les previsions són dolentes, caldrà renunciar a l’activitat. A més, detallen que és millor anar acompanyat o comunicar a familiars i amics de l’activitat prevista en cas de fer-la sol, així com utilitzar material adequat i respectar la senyalització.

Com sempre, els Bombers també han deixat constància que, en cas d’accident, cal trucar al 112 per informar del nombre de persones accidentades, l’edat i el lloc de l’accident.

ÚLTIMES NOTÍCIES