IniciNoticiesSocietatEls examinadors de trànsit mantenen la vaga indefinida a partir del 4...

Els examinadors de trànsit mantenen la vaga indefinida a partir del 4 de setembre. La situació preocupa a les autoescoles, que no poden examinar els seus alumnes

vaga examinadorsEl col·lectiu d’examinadors de trànsit ha anunciat una vaga indefinida a nivell estatal a partir del 4 de setembre. Durant el mes d’agost, la Direcció General de Trànsit (DGT) fa vacances i, per tant, no hi ha dies d’examen programats. Per això és quan moltes autoescoles aprofiten per fer vacances, també. A partir del setembre, però, la DGT només ha programat el dia 1 per examinar. Després, hi ha prevista una aturada indefinida. Miki Solé, de l’Autoescola Solé, recorda que fa unes setmanes les autoescoles es van manifestar conjuntament, però que la protesta va quedar en res perquè la vaga es manté.

vaga examinadors sole 1

Durant el mes de juliol, els examinadors feien vaga de dilluns a dimecres. En declaracions a l’espai “Tordera en Directe” d’aquesta emissora, Miki Solé ha explicat que a la província de Girona hi havia tres examinadors que sí que treballaven: un per creences religioses i els altres dos perquè provenen d’altres províncies de l’estat (estan desplaçats a Catalunya) i, per tant, necessitaven treballar. Solé assegura que la situació és molt greu perquè afecta moltíssima gent.   

vaga examinadors sole 2

Respecte al que s’ha comentat en alguna ocasió, que els militars puguin acabar exercint d’examinadors en el cas que la vaga s’allargui indefinidament, Miki Solé apunta que encara ha de madurar molt i que, en tot cas, seria a partir del 2018.

vaga examinadors sole 3

Solé espera que la situació es resolgui aviat.

vaga examinadors sole 4

Els examinadors de trànsit denuncien des del mes de juny que el govern espanyol es va comprometre, el 2015, a dotar tots els treballadors amb un complement d’entre 250 i 270 euros al més; i a crear una escala professional nova per al col·lectiu, diferent de la dels administratius que treballen a oficines. Unes promeses que el Departament d’Interior encara no ha complert.

ÚLTIMES NOTÍCIES