Primer dia de vaga d’ambulàncies a Girona i l’Alt Maresme


amublancia-vaga-protesta-pintada

Primera jornada de vaga parcial i indefinida dels treballadors de les ambulàncies de Transport Sanitari de Catalunya (TSC) de les comarques gironines i del nord del Maresme. Les aturades afecten de 6 a 10 del matí i de 2 a 6 de la tarda, i es repetiran tots els divendres fins que es desencalli el conflicte. Els serveis mínims, durant aquestes franges, decretats pel Departament de Treball garanteixen totes les urgències i, per a la resta, n’estableix un 85%, que l’empresa Transports Sanitaris pot repartir com cregui convenient.

L’aturada està convocada per Comissions Obreres, el Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) i Sindi.cat. A les 12 han protestat davant de la seu de la Generalitat a Girona per demanar que l’empresa adjudicatària  “compleixi amb les bases del concurs” i que faci “millores en les condicions laborals”. 

La vaga del matí s’ha celebrat sense incidents. Tot i això, fons sindicals asseguren que l’empresa no està respectant els servenis mínims perquè no ha facilitat vehicles suficients. Els sindicats reclamen que el Departament de Salut (CatSalut) i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) obliguin TSC a complir els acords de l’adjudicació per assegurar la dignitat i la seguretat del transport sanitari, tant per a treballadors com a pacients.

La mediació d’ahir al vespre per part del Departament de Treball per intentar aturar la vaga va fracassar. El representant del Sindicat de Transport Sanitari de Girona, Adolfo Martín, ha criticat que, durant la mediació, TSC s’ha mantingut inamovible i no s’ha avingut a negociar. Segons Martín, no demanen millores salarials, sinó millores “socials” en les condicions de les ambulàncies i de les bases.

Per aquesta tarda han convocat una nova concentració, en aquest cas, al peatge de l’AP7 a Maçanet de la Selva. També es mobilitzaran el dia 18 d’agost a Calella i el 25 d’agost a la rotonda d’accés a Blanes per la Nacional II.

Escolta l’entrevista dels Serveis Informatius de Ràdio Tordera a Adolfo Martín, membre del Sindicat de Transport Sanitari de Girona (STSG).

entrevista adolfo martin