Els treballadors de les ambulàncies convoquen vaga parcial i indefinida a partir de demà tots els divendres


tscEls treballadors de les ambulàncies de Transport Sanitari de Catalunya (TSC) de les comarques gironines i del nord del Maresme convoquen a partir de demà una jornada de vaga parcial i indefinida. La vaga es repetirà tots els divendres i afectarà de 6 a 10 del matí i de 2 a 6 de la tarda. Treballadors i empresa continuen reunits a la seu del Departament de Treball. Segons les darreres informacions, la negociació sembla estar encallada per decidir els serveis mínims, que s’esperen alts.

L’aturada, convocada per Comissions Obreres, el Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) i Sindi.cat, vol denunciar que l’empresa “no compleix amb les bases del concurs” i que “les condicions laborals no són les adients”. El representant del Sindicat de Transport Sanitari de Girona, Adolfo Martín, ha dit que l’empresa “ha precaritzat el servei”.

vaga tsc 1

Els sindicats reclamen que el Departament de Salut (CatSalut) i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) obliguin l’empresa a complir el conveni i assegurar un transport digne i segur. Segons Martín, no demanen millores salarials, sinó millores “socials” en les condicions de les ambulàncies i de les bases.

vaga tsc 2

El representant del Sindicat de Transport Sanitari de Girona, Adolfo Martín, ha manifestat que “no hi ha diàleg amb l’empresa”. Es queixa que la Generalitat està mirant cap a un altre costat i no està mediant en el conflicte.

vaga tsc 3

A part de la vaga d’aquest divendres, pel mateix dia, han convocat una manifestació a les 12 del migdia a Girona. La mobilització sortirà des de l’avinguda Ramon Folch i finalitzarà a la seu de la Generalitat a Girona. Així mateix, també han preparat per demà a la tarda una concentració al peatge de Maçanet de l’AP7, a un quart de vuit de vespre.