IniciNoticiesSocietatFinalitzen les obres de millora de l’N-II als accessos de Tordera

Finalitzen les obres de millora de l’N-II als accessos de Tordera

n-ii terrabarvaEl Ministeri de Foment finalitza les obres de remodelació i millora dels accessos de Tordera. Les obres s’han executat amb un any de retard, ja que haurien d’haver finalitzat durant el segon trimestre del 2016.

Les obres han consistit en la construcció de tres rotondes als laterals de la carretera N-II. La primera dona accés a la urbanització Tordera Parc, i la segona, a l’entrada al nucli de masies agregat al veïnat Sant Pere, és a dir, a l’altra banda de carretera -davant l’accés a Tordera Parc. La tercera rotonda s’ha construït a l’alçada de l’entrada de Terra Brava. La construcció d’aquestes rotondes ha implicat també la creació de nous vials paral·lels a la carretera, així com la construcció d’un pas soterrat que connectarà els accessos a Tordera Parc amb l’agregat de masies a Sant Pere.

D’aquesta manera, s’ha millorat la seguretat viaria de la carretera nacional, en un traçat per on circulen cada dia una mitjana de 21.000 vehicles. De fet, la intersecció a Tordera Parc està catalogada com a punt negre per concentració d’accidents. Josep Llorens, alcalde accidental de Tordera, ha valorat positivament l’acabament de les obres perquè ha resolt el problemàtic accés a les urbanitzacions de la zona nord del municipi i n’han aportat seguretat. No obstant això, Llorens s’ha mostrat crític amb la gestió de les obres i la decisió de no desdoblar la via fins a Tordera.

final obres n2_1

La inversió final per aquestes obres ha sigut de 6,94 milions d’euros. Malgrat això, Llorens considera que amb aquesta actuació no es millora la mobilitat de la carretera al seu pas del nostre municipi. De fet, assegura que Tordera tindrà problemes de mobilitat en aquesta via fins que no es doni una resposta conjunta amb la carretera C-32.

final obres n2_2

Les obres en els accessos a les urbanitzacions de Tordera estaven emmarcades en el Pla N-II del Ministeri de Foment. Amb tot, els treballs en el conjunt d’aquesta carretera encara no s’han conclòs. El Pla del Ministeri també preveu la millora del traçat de la N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva, projecte que ja ha sigut redactat i aprovat però que es troba a l’espera d’execució.

ÚLTIMES NOTÍCIES