Es redueix el nombre de robatoris en habitatges a Tordera


policia detencio cameresL’Ajuntament de Tordera fa un bon balanç del primer semestre en funcionament de la primera fase de les càmeres de videovigilància. Així ho confirmen les dades, que han donat resultats positius pel que fa a la reducció de robatoris amb força en habitatges.

D’aquesta manera, durant els primers sis mesos de l’any i en relació a l’any passat, els robatoris amb força s’han reduït en un 80 % a les urbanitzacions on s’han instal·lat les càmeres en aquesta primera fase. En concret un 73% a Sant Daniel, un 80% a Mas Mora i un 100 % a Tordera Parc on s’ha passat de 6 robatoris a cap en aquest primer semestre de l’any.

La instal·lació de les càmeres de videovigilància ha permès, a més, poder  realitzar diverses detencions per la comissió d’aquests delictes. El regidor de Seguretat, Xavier Martin posava d’exemple un delicte que es va poder evitar gràcies a les càmeres.

balanc seguretat 1

Per altra banda, la instal·lació de les càmeres a aquestes urbanitzacions i l’anunci per part del consistori de la continuació del projecte també ha provocat un efecte dissuasiu al nucli urbà i a la resta d’urbanitzacions on, en aquests primers sis mesos de l’any, s’han reduït els robatoris amb força a l’interior d’habitatges. Durant el primer semestre de l’any, a les urbanitzacions que no disposen càmeres de seguretat els robatoris han disminuït en un 69%.

De cara a final d’any l’Ajuntament preveu instal·lar quatre càmeres als accessos al nucli urbà, dues Sant Pere i dues més al polígon industrial de Can Verdalet. Ho detalla el regidor, Xavier Martin.

balanc seguretat 2

En la darrera fase s’executarà la instal·lació de les càmeres que donaran cobertura a la resta d’urbanitzacions.