IniciNoticiesEducacióAugmenta la demanda d’alumnes per a l’Escola d’Hortsavinyà. El centre ja compta...

Augmenta la demanda d’alumnes per a l’Escola d’Hortsavinyà. El centre ja compta amb una quarantena de nens i nenes.

escola-HortsavinyaCreix el nombre de sol·licituds de pares que volen inscriure els seus fills a l’Escola d’Hortsavinyà. Fins i tot, de famílies de fora de Tordera. Actualment ja hi ha una quarantena d’alumnes escolaritzats al centre, quan al principi eren només una vintena. I el motiu principal és el projecte educatiu de l’escola, que es basa en integrar assignatures en projectes, seguint el model de l’Escola Nova 21. Ara bé, darrerament també ha crescut el nombre de famílies que s’han traslladat a viure a les urbanitzacions de les rodalies d’Hortsavinyà, i això ha fet incrementar l’alumnat del centre. El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tordera, Àngel Pous, recorda que és una escola municipal i que tenen preferència els nens i nenes que viuen a la zona rural.

escola hortsavinya 1

Per afrontar aquest increment d’alumnat, l’Escola d’Hortsavinyà ha hagut de demanar més espai, perquè no en té prou amb les dues aules que conformen el centre, plenament integrat en l’entorn rural. Àngel Pous explica que estan treballant per poder fer servir l’Oficina del Parc Montnegre i Corredor com a aula pels alumnes més grans, i així cobrir tota la demanda.

escola hortsavinya 2

L’oficina del parc està situada molt a prop de l’escola. Pous diu que és la solució més pràctica i econòmica que han trobat, després de parlar-ne molt.

escola hortsavinya 3

Aquesta oficina ja s’ha utilitzat aquest curs passat i durant l’estiu s’hi faran algunes obres d’acondicionament, per tal d’adequar-la a la nova funció d’aula escolar.  Fa uns anys, el Departament d’Ensenyament va estar a punt de tancar l’Escola d’Hortsavinyà per falta d’alumnes. L’Ajuntament i l’AMPA del centre, però, van lluitar perquè això no passés, entenent que un sistema de transport escolar que portés cada dia els alumnes de la zona fins a Tordera resultava complicat i car, pel fet que les famílies viuen disperses per la zona.

ÚLTIMES NOTÍCIES