El Cercle Astronòmic de la Tordera organitza una xerrada i una observació amb telescopis a Hortsavinyà


observacio telescopis hortsavinyaEl Cercle Astronòmic de la Tordera (CASTOR) organitza aquest dissabte al vespre una xerrada i una plantada de telescopis a Hortsavinyà. L’activitat començarà a les 8 amb un col·loqui explicatiu i la projecció d’un audiovisual al Punt d’Informació del Parc del Montnegre Corredor, per entendre millor l’observació posterior. Quan es faci fosc, es farà la plantada de telescopis davant de la Plaça de l’Escola d’Hortsavinyà. Josep Pujol, membre del CASTOR, ha detallat a Ràdio Tordera quins cossos celestes es podran veure a l’observació.

observacio castor 1

Hortsavinyà és un espai amb poca contaminació lumínica al nostre terme municipal que permet contemplar millor el cel amb el telescopi. Així mateix, Josep Pujol considera que les observacions durant l’estiu ajuden a divulgar la passió per l’astronomia entre els menuts i menudes.

observacio castor 2

L’entitat CASTOR deixarà els seus instruments a tots els participants per realitzar l’observació. Així doncs les persones que s’apropin a Hortsavinyà només hauran de portar sopar, cadires, roba d’abric i una llanterna poc lluminosa (amb un filtre vermell al focus per evitar enlluernar els altres). Josep Pujol és membre del Cercle Astronòmic de la Tordera.

observacio castor 3

Recordem l’observació amb telescopis a Hortsavinyà organitzada pel CASTOR serà el proper dissabte, 15 de juliol del 2017, a les 8 del vespre. Per participar-hi no cal inscripció prèvia.