Un jove torderenc resulta ferit mentre practicava ‘snorkel’ a Blanes


http://www.elpunt.catEfectius de diversos cossos d’emergència i seguretat de Blanes van intervenir ahir al vespre en el rescat d’un jove menor d’edat que havia quedat ferit lleu davant unes roques situades al peu d’un tram del camí de ronda. A quarts de set de la tarda es va activar el sistema del protocol d’emergències després que es va alertar del cas d’un noi de 17 anys, veí de Tordera, que va patir una luxació a l’espatlla mentre estava bussejant.

El jove estava practicant immersió lleugera –snorkel-, i quan va sortir a l’exterior per agafar aire la força d’una onada el va impulsar contra les roques. Al voler distanciar-s’hi per no fer-se mal, l’espatlla se li va quedar travada, impossibilitant-lo de poder seguir nedant. Un banyista que estava a la platja de Cala Bona va poder veure-ho tot, i es va encarregar de trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 per avisar de la situació.

Inicialment es va intentar evacuar al ferit per mar, ja que era la manera més ràpida i efectiva d’accedir fins on havia quedat immobilitzat, sense possibilitat de poder marxar pels seus propis mitjans. Les roques on hi havia la víctima estan situades a la part de baix del camí de ronda, al tram que hi ha entre Cala Bona –Cala Sant Francesc- i Cala de S’Agulla, a uns 100 metres de la tanca que barra el pas dels vianants per la seva seguretat. Al no ser possible extraure el jove ferit amb l’ajut d’una embarcació amb prou garanties de seguretat per l’estat de la mar, els bombers van trobar una altra solució. La opció va ser baixar fins les roques fins el camí de ronda i evacuar-lo per terra amb l’ajut d’una llitera. Des d’allà se’l va traslladar fins la platja de Sant Francesc i una ambulància el va transportar fins l’Hospital Comarcal de la Selva en pocs minuts. 
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca