IniciNoticiesMedi ambientEl Consell Comarcal del Maresme replanteja el servei d'Agència de Boscos i...

El Consell Comarcal del Maresme replanteja el servei d’Agència de Boscos i només actuarà en aquells municipis que ho sol·licitin

consell comarcal maresmeDavant l’informe desfavorable del Consell d’Alcaldes a la creació d’un nou servei que vetlli per la gestió sostenible dels boscos del Maresme i busqui recursos per lluitar contra el Tomicus, el Consell Comarcal fa un replantejament i només donarà suport als ajuntaments que ho sol·licitin, prèvia signatura d’un conveni. Tot i això, segons ha manifestat el president Miquel Àngel Martínez, “no podem renunciar al paper de defensa territorial i, per tant, es seguirà l’expansió de la plaga i reclamant la inversió necessària, tant en matèria de boscos com de rieres”.

boscos

Sigui com sigui, el Consell Comarcal ha demanat al Departament d’Agricultura, que és qui té les competències, que expliqui el seu pla d’actuació al Maresme per frenar l’expansió de la plaga i el calendari d’inversions. Segons l’estudi presentat per la Diputació de Barcelona, sobre la situació dels boscos del Maresme i part del Vallès Oriental, 850 hectàrees de pi pinyer són irrecuperables i es necessitarien dos milions i mig d’euros per retirar tots els exemplars afectats. Aquesta és, ara per ara, la única forma de combatre l’expansió de la plaga i reduir el risc d’incendis forestals.

ÚLTIMES NOTÍCIES