IniciNoticiesPolíticaNo s’aprova una moció de Som Tordera per llistar els béns inmatriculats...

No s’aprova una moció de Som Tordera per llistar els béns inmatriculats de l’Església

ple junyEl grup municipal de Som Tordera va portar en el darrer plenari municipal una moció perquè el consistori facin una llista dels béns immatriculats de l’Església catòlica. L’objectiu d’aquest llistat és doble: analitzar aquells béns que han estat immatriculats de forma “incorrecta” perquè tornin a ser propietat pública, i també revisar la fiscalitat que tenen actualment.

El Congrés va aprovar a l’abril una proposició no de llei en la qual va urgir el Govern al fet que en el termini de sis mesos aporti la relació dels 4.000 béns inmatriculats per l’Església des de 1998, però per Podem Catalunya no és suficient analitzar solament els de aquest període i demana que siguin tots. Som Tordera considera que en virtut de la llei que permet aquestes immatriculacions, l’Església ha assumit la titularitat d’immobles que formen part del “patrimoni cultural” que haurien de ser de propietat pública i és per això que vol revisar-los. Escoltem el regidor de Som Tordera, Salvador Giralt.

inmatriculats som

Així van valorar els grups municipals la moció. Escoltem Xavier Martin del PP, Rafa Delgado del PSC, Xavier Pla d’ERC+Gent de Tordera, José Carlos Villaro regidor no adscrit i Marçal Vilajeliu del PDeCAT.

inmatriculats partits

La moció es va declinar per 7 vots a favor i 9 en contra. Som Tordera i Podem Catalunya considera que el llistat final hauria d’acabar en mans del Parlament, que tindria així una ‘fotografia’ de tots els béns immatriculats que l’Església posseeix a Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES