IniciNoticiesEntitatsLa Federació Catalana de Donants de Sang sol·licita a l’Ajuntament la instal·lació...

La Federació Catalana de Donants de Sang sol·licita a l’Ajuntament la instal·lació d’un monument als donants a Tordera

FCDS1La Federació Catalana de Donants de Sang i l’Associació de Donants de Sang del Maresme han sol·licitat formalment a l’Ajuntament de Tordera instal·lar un monument als donants de sang al nostre poble. Aquesta acció forma part d’un projecte de la Federació, que consisteix en situar un monument dedicat als donants de sang a tots aquells municipis de Catalunya on es fan extraccions. Es tracta d’un reconeixement social als donants, que amb les seves donacions contribueixen a la salut de tota la població. Actualment, hi ha 105 pobles catalans que tenen un monument als donants de sang, la meitat dels quals a les comarques gironines. Evarist March, President de l’Associació de Donants de Sang del Maresme, explica quina és la missió del monument.

monument donants sang 1

Evarist March destaca la feina dels delegats de les poblacions que acullen campanyes de donació de sang. Tordera compta amb mitja dotzena de voluntaris.

monument donants sang 2

Ara, l’Ajuntament haurà de decidir quin monument instal·la a Tordera (entre els models que hi ha), quan i on el situarà.

El dia 14 juny és el Dia Mundial dels Donants de Sang. A Catalunya, cada any se celebra una jornada especial, que consta d’un simposi amb diverses ponències i un acte de reconeixement als donants i entitats. Enguany s’ha dut a terme a Vic.

ÚLTIMES NOTÍCIES