IniciNoticiesComerçEls alumnes de 5è de la Roureda tanquen avui el curs dedicat...

Els alumnes de 5è de la Roureda tanquen avui el curs dedicat al programa Cultura Emprenedora

final coope rouredaEls alumnes de 5è A i B de Primària de l’escola La Roureda posen avui el punt i final al projecte “Cultura Emprenedora” que els ha permès aprendre eines i tècniques per afavorir la seva emprenedoria. 

Des del mes de setembre, el alumnes han treballat per crear les seves pròpies cooperatives que han anomenat “5Arts” i “Fet amb mans”.  Durant el curs, han creat i gestionat una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de Tordera. A través d’aquest programa els alumnes han guanyat en tècniques de redacció per crear els estatuts de la cooperativa , l’han registrat formalment a l’Ajuntament, han treballat arts plàstiques en el disseny del logotip i en l’elaboració del producte. 

Per acompanyar tot el procés emprenedor amb experiències pràctiques els alumnes també han visitat empreses locals com ara Suntori-La Casera. Per completar el procés, els petits cooperativistes han fet una parada al mercat dels diumenges per vendre els seus productes. Atès que el programa estableix destinar una part dels beneficis a finalitats socials, els alumnes de les cooperatives han decidit donar el 10% dels guanys a les entitats El Rusc i Mifas. Amb la resta dels beneficis els alumnes van poder fer una excursió amb caiac. Una de les tutores de 5è, Pilar Dabau, valora molt positivament aquesta experiència.

balanc coop roureda 4

Dabau creu que els primers mesos del curs, quan els alumnes van començar a constituir les cooperatives, van ser els més difícils.

balanc coop roureda 5

Per a més informació sobre el treball realitzat durant el curs podeu consultar els blogs de cada Cooperativa. És el tercer any que l’escola La Roureda participa al projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola”.

ÚLTIMES NOTÍCIES