IniciNoticiesComerçLa Diputació de Barcelona vol dinamitzar els polígons industrials

La Diputació de Barcelona vol dinamitzar els polígons industrials

diputacio pla poligonsLa Diputació de Barcelona invertirà 30 milions d’euros en dos anys per modernitzar els polígons industrials de la demarcació. La inversió es complementarà amb 15 milions més a càrrec dels ajuntaments i de les empreses. L’objectiu del pla presentat per l’ens supramunicipal és potenciar la competitivitat de 6.000 empreses i 120 mil treballadors, amb millores en infraestructures, serveis o promoció i crear nous llocs de treball. 

A la demarcació de Barcelona té actualment un miler de polígons censats però s’estima que el 40 per cent de tota la superfície industrial està buida i un 60 per cent de les naus són anteriors a 1978. Aquest pla de modernització dels polígons busca impulsar plans integrals en els polígons més grans i projectes específics en els mes petits com per exemple, instal·lació de fibra òptica, millores de mobilitat, d’estalvi d’energia o de reaprofitament d’aigües residuals.

Els municipis hauran de presentar els seus projectes, a partir del mes de setembre i la intenció de la Diputació és prioritzar els de fora de l’àrea de metropolitana per, segons la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, aconseguir que “el territori no es desertitzi” i tenir un país equilibrat on també s’inverteixi en localitats mitjanes i petites.

poligons diputacio

D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona, que porta més de deu any sent referent en Polígons d’Activitat Econòmica (censos, manuals, estudis, formació, subvencions, assistència tècnica), ara invertirà 30 milions d’euros per modernitzar-los en matèria d’infraestructures, serveis, promoció, actuacions innovadores, depenent de cada cas.

ÚLTIMES NOTÍCIES