IniciNoticiesRegidoriesIncrementar la plantilla de la Policia Local i la presència dels Mossos...

Incrementar la plantilla de la Policia Local i la presència dels Mossos d’Esquadra, entre les prioritats de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Tordera

policiaPer la quantitat d’habitants que té a dia d’avui Tordera, el nombre d’agents de la Policia Local ha quedat estancat. Fins i tot, hi ha menys efectius que uns anys enrere. L’actual responsable de Seguretat a l’Ajuntament, Xavier Martín, explica que fa 10 anys Tordera tenia una quarantena d’efectius i que les problemàtiques no eren les mateixes d’avui. Entremig, a més, hi ha hagut una crisi econòmica que ha dificultat els pressupostos municipals. Martín recorda que es van deixar de cobrir les places vacants i diu que la voluntat és canviar aquesta dinàmica. De fet, recentment s’han incorporat dos nous agents al cos de la Policia Local de Tordera.

xavi martin policia 1

El regidor popular té clar que quan l’estat permeti la creació de noves places, les demanarà, perquè cal cobrir totes aquelles que s’han perdut des de l’inici de la crisi.

Pel que fa a la reclamació històrica d’incrementar la presència dels Mossos d’Esquadra a Tordera, Xavier Martín espera que amb la convocatòria de noves places aquesta situació canviï.

xavi martin policia 2

Una altra dels objectius de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Tordera és recuperar, progressivament, l’agent de barri, una figura que va desaparèixer amb la crisi econòmica. N’hi havia hagut fins a quatre i actualment només en queda un. Des de fa un temps, però, també hi ha una patrulla rural, que circula per totes les urbanitzacions. L’objectiu és, doncs, a mesura que es puguin anar recuperant places, formar una segona patrulla rural i incrementar el nombre d’agents de barri. Aquest servei funcionava molt bé i era ben valorat per part de la ciutadania.

ÚLTIMES NOTÍCIES