IniciNoticiesCulturaObre un exposició de poemes sobre el riu a càrrec d’alumnes de...

Obre un exposició de poemes sobre el riu a càrrec d’alumnes de 2n primària de l’escola la Roureda

Els alumnes de 2n de primària de l’escola la Roureda ja estan a la recta final del projecte Lletra a lletra fem municipi – Llibres en mans de dones.  El projecte sorgeix amb l’objectiu de treballar totes les dimensions de les competències lingüístiques a l’escola. L’edició d’enguany es titula Llibres en mans de dones i els nens i nenes l’estan treballant a través de les autores Joana Raspall i la Lola Anglada.

Llibres en mans de dones és un projecte de territori en què l’escola ha rebut el suport de la Biblioteca, de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona. Concretament dos professionals de la Diputació han fet l’acompanyament intentant apropar les autores i els seus coneixements sobre la poesia als alumnes.

Des del febrer fins ara s’han continuat enriquint de les autores i des de la Biblioteca, els han facilitat tots els materials disponibles i també ha sol·licitat a altres biblioteques aquells que ha considerat interessants per al projecte.

Aprofitant que el projecte del centre és del riu la Tordera, els nens i nenes de segon van apropar-se al riu per sentir-lo, mirar-lo i nodrir-se d’idees i paraules. Va ser molt profitós ja que els alumnes van crear els seus poemes i  van fer una gravació recitant-los.

Amb la finalitat que el municipi conegui la feina que els alumnes han estat fent, aquests van fer una visita a Ràdio Tordera i gravar un programa especial en el que parlaven del projecte i de la propera exposició de poemes a la Biblioteca. Tot i que el programa es va emetre aquest dilluns 22 de maig. N’escoltem un fragment.

lletra a lletra

Els nens i nenes també han fet una visita a la residència d’avis l’Albert i allà han recitat alguns dels poemes. L’experiència va ser molt emotiva per tots. Els alumnes els van portar i regalar les primeres aquarel·les que van fer amb els poemes escrits i plastificats.

Finalment, aquests petits artistes, també han gravat una falca publicitària i han crear els cartells per fer la difusió de l’exposició dels seus treballs que tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca del 26 de maig al 16 de juny de 2017, essent la inauguració avui a les 18:00h amb la presència de l’Alcalde de Tordera, en Joan Carles García Cañizares, i el Diputat delegat d’Educació, en Rafael Homet i Ventayol. 

ÚLTIMES NOTÍCIES