Obren els nous traçats de la N-II a Tordera després de provocar cues de 8 quilòmetres aquesta setmana


cua n-IIEl ministeri de Foment ha obert a la circulació dos «pedaços» de l’N-II Sud fins ara en obres que formen part del projecte de 8,9 quilòmetres entre Tordera i Maçanet de la Selva, on passen uns 20.000 vehicles diaris i que l’Estat va decidir que no volia desdoblar i que es limitava a condicionar i a millorar-ne els accessos.

El primer dels trams es troba just després de sortir de Tordera, en direcció Girona, en el revolt on hi ha una gasolinera en un lateral. En aquest cas, s’ha modificat i desplaçat lleugerament el traçat minimitzant els revolts, amb un carril per cada sentit de la marxa, més amples que els anteriors. També s’han millorat i creat els accessos als veïnats i a la gasolinera, amb rotondes a les sortides i connectats per un pas inferior.

Passat aquest tram, a uns 500 metres més amunt (direcció Girona), concretament a la sortida del veïnat de Terra Brava, les obres també inclouen un complet nou traçat que evita els revolts pronunciats i amb la creació dels desviaments i giratoris per accedir al veïnat. Disposa de tres carrils, dos de pujada en direcció a Girona (un d’ells d’acceleració) i un tercer en sentit contrari. Amb els nous accessos al veïnat, també hi ha llargs vials paral·lels que permeten una millor incorporació dels vehicles.

Actualment l’N-II està desdoblada des de Girona i fins a Sils i ara mateix està en obres l’acabament de l’autovia des de Sils fins a Maçanet. Des d’aquí i fins a Tordera, però, ja no es desdoblarà

Les obres de millora dels enllaços de la N-II a Tordera han generat aquest dies fortes retencions a causa de les restriccions de trànsit en dos dels carrils (un per sentit). Aquesta setmana s’han arribat als vuit quilòmetres de cua entre Tordera i Maçanet, segons informa el Servei Català de Trànsit.