Amancio Ortega, propietari de Zara, donarà una gran quantitat de diners als hospitals catalans pels serveis d’oncologia


amancio ortegaAmancio Ortega, propietari d’Inditex i per tant de conegudes cadenes com Zara o Massimo Dutti, és l’home més ric de tota Europa. De tota la seva fortuna, ha decidit donar un total de 320 milions d’euros a diversos hospitals públics del país, per tal que aquests puguin millorar la tecnologia i l’equipament dels serveis d’oncologia. Una part d’aquesta donació anirà a parar a Catalunya. De fet serà aquest divendres quan la Fundació Amancio Ortega firmarà el conveni amb Carles Puigdemont, on es concretarà la quantitat que destinarà l’empresari a la sanitat catalana, segons ha informat ‘El Periódico’. D’altra banda, ja ha signat els acords amb altres comunitats, com en el cas d’Andalusia on donarà 40 milions d’euros, o Galícia, on destinarà 17 milions.

L’empresari ha anunciat el seu interès per millorar el tractament del càncer a Espanya, on cada any diagnostiquen més de 200.000 casos, i per aquest motiu ha volgut fer aquesta inversió econòmica. Concretament els diners aportats serviran per adquirir nous acceleradors lineals, amb els quals s’apliquen els tractaments oncològics i que són molt costosos. D’altra banda, la donació servirà per renovar els equips de detecció del càncer de mama, amb noves unitats de mamografia avançada, en tres dimensions.

La intenció d’Ortega amb aquest gest, és que els centres mèdics tinguin la tecnologia necessària per a realitzar diagnòstics i tractaments del càncer, amb equipaments actualitzats.