IniciNoticiesCulturaLa mirada del poeta engega motors amb la presència de l’escriptor protagonista...

La mirada del poeta engega motors amb la presència de l’escriptor protagonista de l’edició d’enguany Francesc Parcerisas

presentacio miradaEl Teatre Clavé va acollir ahir la presentació de l’escriptor Francesc Parcerisas al voltant de la qual gira la Mirada del Poeta 2017. L’acte va consistir en una presentació de la trajectòria i l’obra de Parcerisas, una xerrada i posterior torn obert de preguntes on va reflexionar sobre el paper de la cultura en l’actualitat i per finalitzar amb la lectura de la seva obra L’edat d’or al voltant de la qual giren els actes de la cinquena edició de la Mirada del Poeta. Francesc Parcerisas es mostrava honrat que la mirada del poeta de Tordera es dediqui a una obra seva.

parcerisas 1

La Mirada del poeta és un recorregut físic i multidisciplinari per l’obra d’un poeta, en aquest cas, per L’edat d’or de Francesc Parcerisas. Ell mateix descriu el seu llibre.

parcerisas 2

Nascut a Begues (Baix Llobregat) l’any 1944, Francesc Parcerisas es va llicenciar en filosofia a la Universitat de Barcelona i és doctor en Teoria de la Traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes de Batxillerat i vicedirector i cap del Departament de Traducció de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Ha publicat diversos llibres de poesia, entre ells, L’edat d’or (1983), que va rebre el premi de la Crítica de poesia Catalana i el premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de poesia. Ha traduït al català i al castellà una quantitat important de llibres de l’anglès, del francès i de l’italià, principalment de narrativa, assaig i poesia. Durant la seva trajectòria professional ha estat col·laborador en revistes culturals i literàries com Serra d’Or, Reduccions, El Món, Els Marges, i en diaris com La Vanguardia, El País, el Diari de Mallorca, L’Avui i el Diari de Barcelona, entre altres.

La Mirada del poeta pròpiament dita tindrà lloc el divendres 2 de juny amb l’acte central de La Mirada del poeta, una passejada poètica per diversos indrets de Tordera durant la qual tindran lloc diverses intervencions artístiques centrades, totes elles, en l’obra de Francesc Parcerisas. El mateix autor convida a la ciutadania a participar-hi.

parcerisas 3

La Mirada del poeta és un projecte conjunt de l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Biblioteca de Tordera, que rep el suport de la Diputació de Barcelona.

ÚLTIMES NOTÍCIES