IniciNoticiesPolíticaSOM Tordera presenta una moció per assegurar que les retribucions del personal...

SOM Tordera presenta una moció per assegurar que les retribucions del personal de l’administració local no sigui inferior als 1071 euros i 14 pagues

som torderaSOM Tordera presentarà en el proper plenari una moció per assegurar que les retribucions de qualsevol del personal contractat per l’administració local no siguin mai inferiors als 1.071,43€ i 14 pagues. També proposen realitzar un pla de treball conjuntament amb les empreses del municipi, comerços i sindicats per difondre, treballar i arribar a establir aquest salari mínim en totes les empreses que tenen activitat a Tordera, així com estudiar la introducció d’ajudes a aquestes empreses que s’afegeixin i millorin les condicions salarials dels seus treballadors.

Segons el regidor de SOM Tordera, Salvador Giralt volen que Tordera es sumi a la iniciativa ciutadana “Anem a Mil” que fa mesos que està impulsant aquesta moció a la qual la gran majoria dels municipis de l’àrea metropolitana ja s’hi han afegit. Les raons són obvies per SOM Tordera. La situació econòmica per a un gran nombre de famílies és molt delicada encara que algun dels seus membres disposi d’una feina estable. El llindar de la pobresa no dista gaire del salari mínim actual i en primera instància, volen prioritzar que el diner públic no serveixi per precaritzar la situació dels treballadors de les empreses externalitzades de l’ajuntament. Escoltem Salvador Giralt regidor del consistori.

mocio som 1

Més de 95 ajuntaments de Catalunya l’han aprovat entre els quals destaquen poblacions com Barcelona, Girona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Pineda de Mar recentment. Salvador Giralt confia que la moció s’aprovarà per unanimitat a Tordera.

mocio som 2

Tot i no tenir competències pròpies per modificar l’actual salari mínim que depèn de l’estat, SOM Tordera creu que es pot treballar des dels ajuntaments per transitar cap a augmentar el salari mínim en l’àmbit municipal de cara a dignificar la situació dels treballadors de les empreses de Tordera i així continuar lluitant contra les desigualtats socials. La moció es debatrà en el proper plenari municipal que tindrà lloc el 25 de Maig.

ÚLTIMES NOTÍCIES