IniciNoticiesRegidoriesL’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tordera, a punt per començar...

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tordera, a punt per començar a treballar

voluntaris proteccio civilHotel 0 és el programa de Ràdio Tordera dedicat als cossos de seguretat del nostre municipi. A l’última entrega de la setmana passada vam parlar de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, un cos de seguretat de nova creació a Tordera i que començarà a treballar properament. Està previst que el conveni es porti a aprovació en el ple d’aquest mes de maig.

El cos de Protecció Civil neix a Catalunya el 1949 i és voluntari. Actualment està present a moltes poblacions catalanes i a Tordera es posarà en marxa amb quatre efectius, que ja han fet la formació corresponent. La seva tasca és sumar esforços a la feina que ja fan els diferents cossos de seguretat. Ho explica el sotsinspector de la Policia Local de Tordera, Jordi Casas.

proteccio civil 1

Dins el cos de Protecció Civil, existeixen dues branques de treball. La part tècnica és la que ja s’ha fet a Tordera, on un expert en aquest tipus de seguretat pública ha elaborat, homologat, tramitat i gestionat els diferents plans d’emergència al municipi. Un pla d’emergència és un document que analitza una determinada actuació, amb els riscos que hi poden haver i les possibilitats que hi ha de solucionar-ho. Alguns són generals per a tots els municipis, mentre que d’altres són particulars, en funció de les característiques de cada poble o ciutat. Escoltem Jordi Casas.

proteccio civil 2

Un cop enllestida aquesta feina, faltava l’altra branca de treball, la operativa; és a dir, crear un cos de persones voluntàries per desenvolupar el servei de Protecció Civil. Fins ara ja s’ha registrat l’associació; s’ha seleccionat el personal, procurant que fossin persones vàlides per a les tasques que hauran de fer, i també s’ha elaborat la memòria justificativa del servei i el corresponent reglament, a més del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tordera i el cos. Jordi Casas detalla qui pot formar part de l’equip de Protecció Civil.

proteccio civil 3

Els sotsinspector Casas diu que s’ha arribat a un acord per treballar conjuntament amb altres associacions de Protecció Civil de la comarca, especialment del Maresme nord, la qual cosa representa un suport material.

proteccio civil 4

La seu de l’Associació de Protecció Civil de Tordera s’ubicarà al mateix edifici de la Policia Local, a l’espai que actualment ocupa el grup d’Agents Cívics. D’inici, el cos estarà format per quatre voluntaris, però la voluntat és ampliar el nombre d’efectius progressivament. En el cas de Tordera, les funcions de Tècnic de Protecció Civil, l’encarregat de supervisar i marcar les directrius del cos, les assumirà el cap de la Policia Local.

ÚLTIMES NOTÍCIES