IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament de Tordera penja la bandera espanyola a la casa consistorial obligat...

L’Ajuntament de Tordera penja la bandera espanyola a la casa consistorial obligat per una sentència judicial

IMGP2113L’Ajuntament de Tordera ha hissat avui la bandera espanyola a la façana de la Casa Consistorial en compliment d’una sentència judicial del Jutjat Contenciós Administratiu. L’esmentada sentència estima un recurs que interposà la delegació del govern espanyol a Catalunya  contra el consistori torderenc per no penjar la bandera espanyola i incomplir l’anomenada llei de banderes (Ley 39/1981, de 28 d’octubre, de Banderas).  L’Ajuntament de Tordera ha acatat la sentència i avui divendres, dia que expira el termini per penjar la bandera espanyola, ha col·locat aquest símbol als pals de la Casa Consistorial juntament amb les banderes de Tordera, Catalunya i la Unió Europea. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explica que el procés s’ha allargat amb el temps, i que els requeriments de la delegació del govern, es contestaven dient que no hi havia cap bandera en el balcó. Posteriorment, una resolució va obligar a posar totes les banderes.

alcalde bandera 1

L’arribada d’una resolució d’obligat compliment, conjuntament amb l’ assessorament i recomanació de l’advocat de l’associació de municipis per la Independència, han portat a l’ajuntament a complir amb la sentència judicial. Joan Carles Garcia diu que no és tant el símbol que significa la bandera espanyola, com les conseqüències penals que podria tenir no col·locar-la. Garcia recorda que després de 22 anys sense la bandera espanyola al balcó de l’ajuntament, a partir d’avui hi tornarà a onejar.

alcalde bandera 2

Així mateix, l’Ajuntament de Tordera també ha penjat al balcó de l’edifici un cartell que diu textualment: “La bandera espanyola penja en aquest balcó per imperatiu legal i en contra de la voluntat d’aquest Ajuntament, en compliment a l’execució forçosa de la sentència núm. 4 de 14 de gener de 2016 i declarada en ferm per Decret el 17 de febrer de 2016”. El cartell també recorda que Tordera, és municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència i al Pacte Nacional pel Referèndum.

ÚLTIMES NOTÍCIES