Quim Haro, Maribel Marin, Joaquim Fors i Patricia Gras s’emporten els principals guardons dels premis Sant Jordi 2017


Premis_literaris_Sant_Jordi_2017El Teatre Clavé va ser l’escenari ahir de l’acte de lliurament dels premis literaris Sant Jordi en les categories juvenil, adults, la beca de recerca local Salvador Vendrell i el nou premi impromptus Prudenci Bertrana de periodisme. Durant el transcurs de l’acte es va presentar l’edició en format llibre del treball guanyador de la beca Salvador Vendrell 2016 “Carlisme a Tordera” de Joan Bou.

El primer premi de la modalitat de poesia per al grup F (adults) va recaure en Quim Haro “L’ànima de filferro”, mentre que el segon premi va ser per Maria Teresa Reyner i el poema “Dunes de vidre”. En la modalitat de prosa, el primer premi va ser per Maribel Marin amb “endreçant el temps” i el segon lloc va recaure en Xavier Serra i “La porta del desig”.

El concurs literari estrenava aquest 2017 una nova modalitat, el premi de Periodisme Impromptus Prudenci Bertrana. El primer premi va ser per Patricia Gras amb el treball “Okupats”. Es van atorgar dos accèssits a Maribel Marin i “El gos va a missa” i un altre a Nacho Sánchez amb el treball “Associacions, diví tresor”.

Ahir es va atorgar la beca de recerca Salvador Vendrell amb una dotació econòmica de 2.000 euros per a Joaquim Forts pel seu treball: “La depuració dels mestres republicans a Tordera durant el franquisme”.

En el grup E de 19 a 25 anys, en prosa el guanyador va ser Marcel Fernàndez amb el text “Misèria”, el segon premi va ser per Alba Nonell amb “Mar de fons”. En poesia, el primer premi va ser per Adrià Peñas pel seu treball “Rumb de la terra somiada i el segon premi va ser per Alba Nonell amb la poesia “Llunes”.

Pel que fa el grup D de 15 a 18 anys, el guanyador del primer premi en prosa va ser el treball “Fruit d’un amor impossible” de Quentin Francois, mentre que el segon premi va ser per Ruth Maresma  i el treball “Diari d’una fugida”. Es va atorgar un accèssit a Clara Maresma amb “Un quart creixent”

Els premiats en la modalitat de poesia d’aquest grup format per joves de 15 a 18 anys va ser el primer premi per Ot Manresa amb el poema “El llop de l’oblit”.

El segon premi va recaure en Pau Rodríguez per la poesia “El temps”.

Finalment, ahir també es van lliurar els premis de la categoria Juvenil grup C (De 12 a 14 anys). Els premiats en la modalitat de prosa van ser en primer lloc Ricard Porcel pel treball “Dídac ”, el segon lloc per Jan Torrent  pel seu treball: “Somnis de vidre ”

Els premiats en poesia d’aquesta modalitat van ser en primer lloc Aniol Barrilado  per “Indecís” i en segon lloc la poesia de Ricard Porcel pel seu treball “Sant Jordi dels refugiats ”. Es va atorgar un accèssit a Jana Maresma  amb la poesia “Atura’t”. El regidor de Cultura, Josep Llorens ressaltava la qualitat dels treballs presentats.

balanc premis sant jordi 1

El premis Sant Jordi 2017 presentaven la novetat del premi de Periodisme Imprumptos Prudenci Bertrana. En aquest sentit, el regidor de Cultura assegura que aquest apartat era un buit que hi havia en el concurs.

balanc premis sant jordi 2

En l’entrega de premis d’ahir també es va presentar l’edició d’enguany del llibre “Esguards”, que recull tots els treballs guanyadors de la passada edició.