S’estrena el documental “Bertrana, ànima d’impenitent”


reportatge bertranaEl Teatre Clavé va ser escenari ahir de l’estrena del documental produït per l’Ajuntament de Tordera Bertrana, ànima d’impenitent. El reportatge rodat els darrers mesos entre Tordera, Sils, Girona i Barcelona, fa una mirada retrospectiva a la vida i l’obra de l’escriptor des de l’òptica cultural, acadèmica i política de figures com la investigadora en Literatura Contemporània i doctorada, Margarida Casacuberta, la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas, el comissari de l’Any Bertrana, Oriol Ponsatí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el conseller de cultura Santi Vila o el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Al finalitzar la projecció, el regidor de Cultura, Josep Llorens destacava la tasca de recerca i investigació per l’elaboració del documental. Llorens creu que l’objectiu era fer una visió molt complexa del personatge.

balanc documental 1

Els interessats en visualitzar o adquirir el documental tindran diversos opcions, tal i com explica Josep Llorens.

balanc documental 2

L’estrena del documental era un dels plats forts que la Regidoria de Cultura incloïa a la programació de l’Any Bertrana, que va començar el 19 de gener de passat, coincidint el 150è aniversari del naixement de l’escriptor i pintor modernista, fill de Tordera. El cicle de conferències, exposicions i activitats multidisciplinàries de l’Any Bertrana continuaran el 5 de maig, amb la professora i investigadora en literatura contemporània de l’ Universitat de Girona, Margarida Casacuberta que parlarà sobre Prudenci Bertrana: Heroi, Vagabund i Impenitent i el 8 de juny amb la catedràtica d’història econòmica, Rosa Congost explicant La vertadera història de l’hereu Bertrana.