IniciNoticiesCulturaLa biblioteca acull l’exposició “Aplech. Models en vers i en prosa. Retrats...

La biblioteca acull l’exposició “Aplech. Models en vers i en prosa. Retrats de Prudenci Bertrana”

expo bertrana aplechTordera acull aquest dies l’exposició Aplech. Models en vers i en prosa. Retrats de Prudenci Bertrana. És la primera vegada que l’exposició surt del Museu d’art de Girona .

Entre els anys 1905 i 1906, Prudenci Bertrana va fer trenta-sis retrats en dibuix de literats catalans, per encàrrec de l’editorial gironina Dalmau Carles i Cia. Els retrats havien d’il·lustrar el llibre de lectures Aplech. Models en vers y en prosa del nostre renaixement per a ús de las escoles de Catalunya, Mallorca, Valencia, Rosselló

Aquesta exposició itinerant serveix per aprofundir en la figura de dibuixant i retratista de Bertrana, però també per conèixer una obra, l’Aplech, en la qual van confluir pedagogs, poetes, escriptors i artistes. Un dels millors exemples dels llibres d’ús escolar que, en el marc del modernisme, pretenien aconseguir la recuperació, difusió i consolidació d’una cultura plenament catalana en què la literatura i l’art eren fonamentals. Ho explica la directora de la biblioteca, Sílvia Anfrons.

expo biblioteca 1

Acompanya aquesta exposició la projecció de l’espectacle literari-musical Més Bertrana, més! que el passat 19 de gener es va estrenar al Teatre Clavé. L’espectacle, organitzat expressament per a l’ocasió, va comptar amb música en directe a càrrec de la cobla Ciutat de Girona i Anna Farriol, lectura de textos d’Aurora i Prudenci Bertrana i projecció d’imatges al voltant de la vida d’ambdós personatges.

expo biblioteca 2

La mostra es podrà visitar a la Biblioteca de Tordera, fins al 24 d’abril.

ÚLTIMES NOTÍCIES