IniciNoticiesCulturaTordera presenta el projecte de l'Arxiu Històric Local i estrena el documental...

Tordera presenta el projecte de l’Arxiu Històric Local i estrena el documental “Bertrana, ànima d’impenitent”

logo_any_bertranaTordera acollirà el 20 d’abril, en el marc de la celebració de Sant Jordi, diferents activitats culturals a l’entorn de l’Any Bertrana.  
D’una banda, a les 18:00h, a la Biblioteca, es farà la presentació del projecte de l’Arxiu Històric Local que acollirà el centre d’estudis i recerca sobre Bertrana. En dóna detalls el regidor de Cultura, Josep Llorens.

llorens arxiu

Aquest equipament, finançat per la Diputació de Barcelona, es començarà a construir a finals d’aquest a sobre de la sala infantil de la Biblioteca.

Al finalitzar la presentació es farà la visita institucional a l’exposició Aplech. Models en vers i en prosa, una mostra de retrats originals fets per Bertrana, produïda pel Museu d’Art de Girona i que per primera vegada surt del museu per visitar altres poblacions.

Per altra banda, a les 20:00h, al Teatre Clavé, s’estrenarà el documental produït per l’Ajuntament Bertrana, ànima d’impenitent. El reportatge, que s’ha rodat els darrers mesos entre Tordera, Sils, Girona i Barcelona, fa una mirada retrospectiva a la vida i l’obra de l’escriptor des de l’òptica cultural, acadèmica i política de figures com la investigadora en Literatura Contemporània i doctorada, Margarida Casacuberta, la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas, el comissari de l’Any Bertrana, Oriol Ponsatí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el conseller de cultura Santi Vila o el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. El regidor Josep Llorens explica l’objectiu del documental.

llorens documental

Finalitzat el documental es farà el lliurament de Premis de les categories juvenil i adults del Concurs Literari de Sant Jordi. També es lliurarà el premi de Recerca Local Salvador Vendrell i el nou premi, de caràcter periodístic, Impromptus Prudenci Bertrana. 

Tant la presentació de l’Arxiu Històric i la visita a l’exposició, com l’estrena del documental i el lliurament de premis, comptaran amb l’assistència de la Directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. 

ÚLTIMES NOTÍCIES