IniciNoticiesPolíticaEls socialistes Rafa Delgado i Toñi Garcia justifiquen l’acord de projectes per...

Els socialistes Rafa Delgado i Toñi Garcia justifiquen l’acord de projectes per responsabilitat política

rafa delgadoPrimeres reflexions després que conèixer la notícia de l’acord d’estabilitat a través de projectes entre el PDeCat i el PSC, SOM Tordera i el PP. Recordar que es tracta d’un conjunt de projectes de diverses àrees que el govern municipal traspassa a regidors d’aquests grups que estan a l’oposició. L’acord, però, en cap cas farà variar la composició del govern, que seguirà estant format pels set regidors del PDeCat i el regidor no adscrit Jose Carlos Villaro. El PSC recordava que el seu objectiu era formar un govern de progrés, que no havia estat possible. Fracassada aquesta opció, els socialistes creien que, per responsabilitat, havien de col·laborar en l’estabilitat local. En aquest context, l’acord estableix que el regidor Rafa Delgado, farà el seguiment dels projectes de reparació de l’ Escola Serra de Miralles, de pressupostos participatius i el projecte d’impuls de noves polítiques d’ocupació adreçades a la formació i a l’acompanyament dels desocupats dels col·lectius de difícil inserció en el mercat laboral.

El regidor Delgado assumeix que la cronificació de l’atur és un fenomen que s’ha de lluitar amb formació i programes específics de col·locació. Delgado posa de relleu que calen polítiques actives adreçades a col·lectius vulnerables, com per exemple, els aturats de més de 45 anys.

Acord delgado 1

Sobre el projecte rehabilitació de l’Escola Serra de Miralles. Aquí l’objectiu és que els alumnes gaudeixin d’un espai confortable i segur, malgrat que l’objectiu final és la construcció per part de la Generalitat d’un nou centre que doni continuïtat al projecte inicial de l’Institut Escola. Ho explica Rafa Delgado.

acord delgado 2

El regidor també participarà en la creació d’una comissió de seguiment pressupostari i d’una altra de pressupostos participatius ja pel 2018.

acord delgado 3

Per la seva banda, la regidora socialista, Toñi Garcia serà l’encarregada del seguiment dels projectes de polítiques d’habitatge social i de lluita contra la pobresa energètica. Garcia promet treball per eradicar la situació que viuen moltes famílies de Tordera. Creuen que els objectius passen per un diàleg intens amb tots els actors protagonistes en aquesta problemàtica (Bancs, Pah, serveis socials, subministradores, etc)

acord toñi

Els socialistes lamenten la postura d’ERC durant els darrers mesos. Recorden que després de les eleccions van treballar per un govern de progrés entre ERC, Som i PSC i que els republicans van trencar l’acord unilateralment. Segons el PSC, posteriorment van treballar per una moció de censura, i els òrgans d’ERC van decidir no sumar-se a la moció. Delgado i Garcia creuen que els republicans han rebutjat la responsabilitat de governar Tordera.

acord delgado 4

Segons el PSC, l’acord es limita a aquests projectes concrets i no és extensiu a la resta de l’acció de govern, per tant continuaran treballant des de l’oposició. Com a resultat de l’acord, els dos regidors socialistes tindran una dedicació fins al 50% amb una retribució de 18.000 euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES