IniciNoticiesComerçTot llest per la 40a edició de la fira mercat del ram

Tot llest per la 40a edició de la fira mercat del ram

cartell fira ramTordera acollirà el 7, 8 i 9 d’abril la 40a edició de la Fira Mercat del Ram al Parc Prudenci Bertrana. Enguany es commemora el 40è aniversari de la Fira del Ram al parc que duu el nom de l’escriptor, els 10 anys de reconstrucció del pont de ferro i els 120 de la seva primera construcció.

Com a bon aparador econòmic i comercial que històricament ha definit la Fira, aquesta vegada també es converteix en un indicador de recuperació econòmica. Prova d’això és que després de la crisi dels últims temps, aquest any  tornen amb força els sectors de l’automoció i el de l’eficiència energètica, i s’aposta per promoure noves activitats que prenen embranzida en el sector de l’organització d’esdeveniments i les celebracions de gran format. El director de la Fira, Marçal Vilajeliu assegura que el certamen torna als orígens.

fira 1

Coincidint amb la recuperació del sector de l’automòbil, la Fira acollirà una  àmplia representació de concessionaris de la zona, que aposten de nou per la Fira del Ram per exposar els seus vehicles amb interessants descomptes i promocions. Marçat Vilajeliu parla de la recuperació de la fira multisectorial.

fira 2

Per altra banda, dissabte a la tarda es reserva un espai destacat al recinte per instal·lar una mostra específica d’expositors catalans relacionats amb la mobilitat sostenible i les noves tecnologies aplicades a la llar, a la jardineria i a la construcció. L’espai anomenat  E-Fira comptarà amb una vintena d’expositors i diverses activitats. Ho explica l’organitzador Patrick Renau.

E-fira

També en la línia de promoure noves activitats i atendre les necessitats que el mercat demana,  una altra de les novetats d’aquesta edició serà la transformació de l’espai Àgora, convertint-lo en un punt de trobada per a empreses relacionades amb el sector de l’organització d’esdeveniments i celebracions de gran format. En aquest espai, a més d’exposició d’empreses relacionades amb aquesta temàtica, s’hi organitzaran xerrades d’assessorament.

Finalment, es manté l’espai de degustació de productes de la terra a través de la Fira de la Brasa, que amb un nou emplaçament al recinte firal, on s’hi oferirà tasts de carns, verdures i embotits cuits a la brasa i begudes artesanes. La Fira de la Brasa, que arriba a través de la col·laboració amb l’empresa Incatis, es presenta novament com un espai gastronòmic on gaudir còmodament dels productes de proximitat, en un espai còmode i a preus reduïts. Marçal Vilajeliu és director de la Fira.

fira 3

Les entitats locals, a través de la Mostra d’Associacionisme, seran un any més a la Fira per mostrar la seva activitat i fer del certamen un esdeveniment lluït i participatiu, amb l’organització de més d’una cinquantena d’activitats lúdiques per a tots els públics.

fira 4

La Fira Mercat del Ram s’inaugurarà divendres, a les cinc de la tarda, en un acte públic presidit per la M.Hble Carme Forcadell, Presidenta del Parlament de Catalunya. 

ÚLTIMES NOTÍCIES