IniciNoticiesPolíticaL’acord d’estabilitat a través de projectes entre el PDeCat i PSC, SOM...

L’acord d’estabilitat a través de projectes entre el PDeCat i PSC, SOM Tordera i PP arriba després d’una roda de converses de l’alcalde amb tots els grups de l’oposició

entrevista alcaldeDijous passat, al plenari municipal, coneixíem la notícia de l’acord d’estabilitat a través de projectes entre el PDeCat i el PSC, SOM Tordera i el PP. Es tracta d’un conjunt de projectes de diverses àrees que el govern municipal traspassa a regidors d’aquests grups que estan a l’oposició. L’acord, però, en cap cas farà variar la composició del govern, que seguirà estant format pels set regidors del PDeCat i el regidor no adscrit Jose Carlos Villaro. La voluntat d’aquest acord és desencallar una situació de manca de majoria per a prendre algunes decisions, perquè aquells regidors que no formen part del govern i tenen ganes de treballar en projectes concrets, puguin fer-ho. Escoltem Joan Carles Garcia, Alcalde de Tordera.

acord alcalde 1

Els regidors socialistes Rafa Delgado i Toñi Garcia, Salvador Giralt de SOM Tordera i el popular Xavier Martín, que s’incorporen en aquests projectes, hi treballaran des de fora el govern municipal. Assistiran a les juntes de govern local, però com a convidats, com a membres de l’oposició, des d’on seguiran efectuant la tasca de fiscalització, seguiment i control del govern.

L’Alcalde recorda que abans d’arribar a aquest acord puntual d’estabilitat amb PSC, SOM i PP, els grups de l’oposició van intentar tirar endavant una moció de censura per formar un govern alternatiu, fet que va quedar palès a l’últim plenari. Des del PDeCat van saber d’aquestes converses, però al veure que no hi havia perspectives de canvi i que seguirien governant els propers dos anys, Joan Carles Garcia va començar un conjunt de reunions amb els diferents grup de l’oposició per separat (els caps de llista de cadascun), per tal de fer-los una proposta, la mateixa per a tots.

acord alcalde 2

Per altra banda, com ja va avançar la setmana passada l’Alcalde, en declaracions a Ràdio Tordera, el pressupost per aquest 2017 finalment es prorrogarà. Aprovar el pressupost és un tràmit llarg i, segons Joan Carles Garcia, no tindria sentit començar-lo ara. Així, es faran les modificacions necessàries al pressupost del 2016 per incloure els projectes que han de dur a terme els regidors que s’hi incorporen, i que no estaven previstos, a més d’altres modificacions necessàries per al bon funcionament de l’Ajuntament. Garcia avança que en el pressupost de l’any vinent, i que es començarà a treballar en breu, s’introduirà una partida d’inversions per a pressupostos participatius.

acord alcalde 3

És clar que caldrà fer un seguiment d’aquest nou acord de governabilitat i al plenari serà on es veurà el progrés dels diferents projectes. N’hi ha que són molt físics, amb un termini determinat, com el del Serra de Miralles o la reparació de les pistes esportives. Hi ha altres projectes, però, que són més transversals, com la ocupació per a persones amb dificultat o l’habitatge social, els quals requeriran una relació més fluida entre els regidors.

En qualsevol cas, no oblidem que els regidors que assumeixen noves delegacions i dedicacions seguiran formant part de l’oposició, per la qual cosa poden tenir desacord amb el govern en altres qüestions.

ÚLTIMES NOTÍCIES