IniciNoticiesMedi ambientMedi Ambient impulsa la campanya de reciclatge net "L'orgànica al marró"

Medi Ambient impulsa la campanya de reciclatge net “L’orgànica al marró”

Fraccio_organicaL’Ajuntament de Tordera, a través de l’Àrea de Sostenibilitat, impulsa una nova campanya de conscienciació sobre els beneficis i la necessitat de reciclar correctament per reduir el nombre de residus impropis que es dipositen en cada contenidor.

Els materials recollits selectivament es destinen a processos de reciclatge i reutilització. Aquests materials generalment contenen una part de residus que no correspon a la fracció i se’ls anomena impropis. A Tordera, es recull al voltant d’un 20% d’impropis en la fracció orgànica (FORM). Per tal d’afavorir el que s’anomena recollida selectiva neta es promou novament una campanya informativa amb la voluntat de reduir els impropis, millorar la qualitat de la recollida i a la vegada, reduir la penalització i el cost de gestió de l’eliminació dels residus. El regidor de medi ambient, José Carlos Villaro explica quin és l’objectiu de la campanya.

campanya reciclatge 1

Una de les primeres accions que es duran a terme serà la visita porta a porta a particulars i comerços. Un equip d’informadors  de l’Àgència Catalana de Residus, representats per l’empresa GAIA, faran visites a domicili per reforçar el missatge de la recollida de matèria orgànica. També, per facilitar aquest tipus de recollida als ciutadans, a més de díptics informatius, es regalaran cubells de recollida de matèria orgànica per als particulars i contenidors marrons per als comerciants de productes frescos i establiments de restauració.

De cara mes d’abril es vol reforçar la recollida selectiva neta també a la resta de fraccions (paper/cartó, vidre i envasos). Amb el suport de les empreses Ecoembes i Ecovidrio, sota el missate “Ets tu qui no ho fas bé?” es vol insistir en la necessitat de realitzar correctament la recollida per afavorir-ne la seva eliminació i, per tant, millorar la qualitat de la brossa per a la seva reutilització. Escoltem José Carlos Villaro.

campanya reciclatge 2

La campanya vol fer especial incís en els residus que cal llençar a cada contenidor i per això es farà extensiva a tota la població amb nou material informatiu i divulgatiu que es farà arribar a través de diferents vies de comunicació i també a les escoles de Tordera. 

ÚLTIMES NOTÍCIES