IniciNoticiesSalutLa cinquena Marató de Donació de Sang de Tordera aconsegueix 254 donacions

La cinquena Marató de Donació de Sang de Tordera aconsegueix 254 donacions

20170324_214603254 donacions, 32 de les quals de nous donants, i 24 oferiments. Aquest és el resultat de la cinquena Marató de Donació de sang de Tordera, que es va duu a terme el passat divendres. No s’han pogut superar les donacions de la marató de l’any passat, però tenint en compte el mal temps que va fer durant bona part del dia, el Banc de Sang i Teixits valora molt positivament aquestes xifres. Escoltem la portaveu del Banc de Sang al Maresme, Sílvia Delgado.

balanc marato sang 1

A banda de les donacions de sang, també es van fer 6 donacions de medul·la òssia i 61 carnets de donants d’òrgans. Sílvia Delgado explica quin és el procediment en aquests dos casos.

balanc marato sang 2

Cada any s’intenta buscar un motiu per acompanyar la imatge de les Maratons de Donació de Sang. Enguany s’ha dedicat a la difusió dels grups sanguinis, perquè només un 40% de la població sap quin és el seu. El coordinador de les Maratons de Sang a Catalunya, Josep Maria Planellas, comenta que el grup sanguini més nombrós és l’O negatiu.

balanc marato sang 3

Delgado i Planellas agraeixen la solidaritat dels torderencs i torderenques que, malgrat el dia gris i plujós que va fer, es van desplaçar fins el pavelló dels Països Catalans per donar sang.

balanc marato sang 4

El Banc de Sang i Teixits organitza la Marató de Donants de Sang a Tordera conjuntament amb l’Ajuntament, l’Associació de Donants de Sang del Maresme i, enguany, també l’Associació de Comerços i Serveis i l’Associació de Comerciants de Tordera Centre, que van col·laborar aportant aliments energètics, sucs i aigua per als donants, quan aquests sortien de fer la donació.

De cara al mes de juny hi ha prevista una nova campanya de captació de sang a Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES