Recta final del procés de creació dels 6 joves que participen al projecte artístic Ciutat Subterrània 04


ciutat subterrania 04Des del mes de febrer, sis joves creadors de Lleida, Menorca, Olot, Mallorca, Saragossa i Sant Andreu de la Barca estan instal·lats a la masia de Mas Panella, a Tordera. Aquí, fins a finals de març, aquests nois estan desenvolupant els seus projectes al voltant de la temàtica comuna que dóna nom al projecte: Ciutat Subterrània. Enguany és ja la quarta edició consecutiva.

Durant aquests dos mesos, els integrants de la residència artística experimenten i creen sobre realitats que sovint queden soterrades, invisibles o bé considerades un tema tabú en la societat actual, i cadascun ho fa en una disciplina artística concreta. En David Calle és de Lleida i proposa un projecte per parlar d’allò que és menys visible, allò que algú ha pogut veure parcialment o fragmentat, o que s’ha fet però està ocult. Planteja l’enigma de l’existència i així ho explica en declaracions a Ràdio Tordera.

ciutat subterrania 1

El menorquí Alan Piris investiga sobre la relació de l’individu amb l’alteritat, allò desconegut. Es planteja que, en un món on dominen les imatges multicolor i les pantalles de llum, potser cal acudir a l’obscuritat.

ciutat subterrania 2

L’Adrià Gamero és d’Olot i ha basat el seu projecte en un estudi dels recorreguts turístics de Tordera i entorns, per detectar els paisatges oficials i reals.

ciutat subterrania 3

Vingut de Mallorca, en Gabriel Llinàs centra la seva investigació en les ciutats subterrànies, tant a nivell visual com de concepte, a partir del background d’imatges i representacions que la societat ha creat i reproduït històricament d’aquests espais.

ciutat subterrania 4

L’Alberto Gil és de Saragossa i també forma part del projecte Ciutat Subterrània 04. Ell reflexiona sobre l’espera, sobre aquell temps que es considera perdut, en una societat marcada pel ritme frenètic i en què vivim en el que ell anomena “la síndrome de la pressa”.

ciutat subterrania 5

L’últim integrant del grup és en Marc Anglès, de Sant Andreu de la Barca, i pren com a punt de partida la sobreexplotació cultural que, segons ell, pateix una ciutat com Barcelona. Així, presenta un projecte que juga amb aquest element i amb la ironia com a recurs.

ciutat subterrania 6

El procés de creació d’aquests sis artistes a Mas Panella està comissariat per la Tònia Coll, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El punt i final d’aquesta experiència artística serà l’exposició dels treballs en una mostra col·lectiva, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La inauguració serà el dia 4 d’abril a les 7 de la tarda. Posteriorment, l’exposició es traslladarà a Tordera. En declaracions en aquesta emissora, els sis creadors expressen què representa per a ells poder mostrar la seva feina al CCCB i l’estada a Tordera.

ciutat subterrania 7

Ciutat Subterrània és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la UB. Va néixer amb la inquietud de situar, en un mateix pla de creixement col·lectiu, tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i reflexió.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca