IniciNoticiesEducacióProp d’un centenar de persones participen a l’Edcamp Tordera, una jornada per...

Prop d’un centenar de persones participen a l’Edcamp Tordera, una jornada per parlar sobre educació

edcamp 1Prop d’un centenar de persones van participar, aquest passat dissabte, a la jornada educativa Edcamp Tordera, organitzada per un grup de mestres del municipi. La trobada es va realitzar a l’Escola Vedruna i va comptar amb la participació de mestres, pares i mares, monitors d’esplai, regidors, tècnics municipals, estudiants, responsables de centres pedagògics i altres perfils de persones que tenen algun lligam amb l’àmbit educatiu. La majoria eren de Tordera, però també n’hi havia d’altres municipis de la comarca i rodalies. Ester Casanovas, directora de l’Escola Vedruna i una de les organitzadores de l’Edcamp, es mostra molt satisfeta amb la resposta de la gent.

balanc edcamp 1

L’objectiu de la trobada era crear un espai de debat i compartir experiències, coneixements i inquietuds al voltant de l’educació. Per això els temes a tractar, agrupats en àrees, els van escollir els participants dissabte mateix, a mesura que anaven arribant. Rosa Clar, directora de l’Institut Tordera, i Ester Casanovas expliquen de què es va parlar.

balanc edcamp 2

Ara, cada participant a l’Edcamp aplicarà l’aprenentatge adquirit durant la trobada de formes ben diverses, tal i com comenta Rosa Clar.

balanc edcamp 3

Rosa Clar i Ester Casanovas recorden que el lema de la jornada era “A Tordera tots junts eduquem” i que la voluntat de la iniciativa era que tothom es pugués sentir educador.

balanc edcamp 4

Un Edcamp és una trobada gratuïta i oberta a docents, entitats municipals i famílies, amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements i inquietuds, per tal de desenvolupar-se personal i professionalment i transformar l’educació. La idea té l’origen als Estats Units i la Fundació Bofill és qui l’ha promogut a Catalunya. Es va començar a implementar el setembre passat i, des de llavors, ja se n’han fet a diverses ciutats com Mataró, Girona, Badalona, Montcada i Reixach o Badalona.

ÚLTIMES NOTÍCIES