IniciNoticiesPolíticaEsquerra Republicana redacta una moció per recuperar el desdoblament de l’Autovia A-2...

Esquerra Republicana redacta una moció per recuperar el desdoblament de l’Autovia A-2 entre Maçanet de la Selva i Tordera

ERC macanet a2Esquerra Republicana de Catalunya presentarà a tots els municipis per on passa l’Autovia A-2 una moció per recuperar el desdoblament de la carretera entre Maçanet i Tordera. És una proposta que en cap cas passa per aturar les obres que s’estan executant en aquests moments. Els republicans volen instar el Ministeri de Foment a recuperar les obres d’un projecte que es van començar per ser aturades posteriorment.

ERC va presentar la moció en un acte celebrat aquest dissabte a Maçanet de la Selva, en el qual hi van assistir representants municipals d’Esquerra dels municipis afectats i la diputada al Congrés Teresa Jordà. De Tordera hi va participar el president de l’Agrupació local d’Esquerra Republicana, Joan Costas. A Tordera la moció es presentarà en el proper ple, segons explica el regidor Xavier Pla.

erc mocio 1

Esquerra Republicana insisteix en el fet que Foment no pot fer ús de la cessió del tram de N-II entre Tordera i Montgat per a justificar la no execució del desdoblament. Recorda que el protocol de cessió va ser per a millorar els trams urbans de la N-II al seu pas pel Maresme, però no per deixar de donar prioritat al desdoblament d’una de les principals carreteres catalanes. Sobre la possibilitat de traspassar les competències d’aquesta tram de la N-II a la generalitat, Xavier Pla recorda que el traspàs ha d’anar acompanyat d’un pressupost.

Erc mocio 2

Els republicans argumenten que per aquesta carretera hi circulen, diàriament, més de 20.000 vehicles, i deixar de costat el tram Tordera-Maçanet de la Selva suposa desconnectar tota la població que utilitza la Nacional II, deixant les comarques de Barcelona sense connexió mitjançant autovia fins a les comarques gironines i la frontera francesa.

ÚLTIMES NOTÍCIES