IniciNoticiesMedi ambientEs constitueix la taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya

Es constitueix la taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya

Foto de grup dels membres de la TaulaLa Generalitat, les administracions locals i el sector energètic van constituir divendres la Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya. Es tracta d’un instrument per resoldre les barreres que actualment dificulten la instal·lació de sistemes que permetin que els ciutadans generin la seva pròpia electricitat d’origen renovable. L’objectiu de la Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic és facilitar als ciutadans perquè puguin produir, gestionar i utilitzar de la manera més eficient l’energia. Així, s’incentivarà que els usuaris domèstics, comunitats de veïns i autònoms puguin instal·lar-se amb facilitat sistemes d’autoconsum fotovoltaic proveir-se d’energia. La directora de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat, Assumpta Ferran, que l’objectiu és facilitar els tràmits perquè l’energia solar arribi a totes les llars catalanes.

fotovoltaic 1

Des de la Taula recorden que la normativa estatal no facilita l’autoconsum perquè, per exemple, impedeix utilitzar la xarxa com a sistema d’emmagatzematge o compartir l’energia amb altres veïns. Pel que fa al cost, des de l’Institut Català d’Energia, la seva director Assumpta Ferran, assegura que la Generalitat treballa per poder subvencionar en part l’emmagatzematge domèstic, però no la instal·lació.

fotovoltaic 2

La Taula d’impuls de l’autoconsum fotovoltaic reuneix més de 70 agents, entre els quals hi ha la Generalitat, ajuntaments, entitats i empreses que tenen competència en permisos i llicències d’obres, autoritzacions, punts de connexió i contractació amb les distribuïdores, entre altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES