IniciNoticiesEntitatsHumana entrega a Tordera 20 bons d’ajuda per a famílies del municipi.

Humana entrega a Tordera 20 bons d’ajuda per a famílies del municipi.

Tordera_humana_valsHumana ha lliurat 20 bons d’ajuda a l’Ajuntament de Tordera, els quals seran repartits pel Consistori entre persones necessitades del municipi. Cada butlleta té un valor de 30 euros per a bescanviar-los per roba de segona mà en qualsevol de les 16 botigues Humana a Barcelona i l’Hospitalet del Llobregat.

Humana impulsa des de fa anys un Programa d’Ajuda Social que reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de roba i el calçat usat als municipis on està present; els propis ajuntaments canalitzen aquesta ajuda cap a famílies amb necessitats a nivell de vestimenta bàsica. Ens parlava sobre el programa, la responsable de recollida de roba d’Humana, Mariona Fronzon.

humana 1

Humana va iniciar aquesta col·laboració amb l’Ajuntament de Tordera fa set anys.. Aquesta iniciativa ha permès a desenes de persones adquirir peces a la xarxa de botigues Humana d’una manera gratuïta. Mariona Fronzón valora molt positivament la col·laboració del poble de Tordera en la tasca d’Humana.

humana 2

Humana va recollir 36.446 kilograms de roba i calçats usats a Tordera al llarg de 2016. El reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per a ser incinerat. Mariona Frozon, explica que la roba recollida arriba a la seu central, a l’Ametlla del Vallès on es distribueix.

humana 3

La Fundació gestiona la recollida selectiva de roba usada a Tordera a través d’una xarxa de 11 contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés. D’altra banda, Tordera acull des de fa dos anys un projecte d’agricultura social urbana anomenat “3C Conreem el Clima i la Comunitat”, on els usuaris reben formació teòrica i pràctica per a conrear un terreny de 3.000 metres quadrats situat a la carretera de Fogars, prop dels Jardins de l’Alcalde Sagrera. El terreny compta amb un espai comunitari i unes parcel·les individuals on els participants produeixen verdures i hortalisses ecològiques i d’autoconsum.

ÚLTIMES NOTÍCIES