IniciNoticiesSalutLa visita periòdica al pediatra és vital per prevenir el càncer infantil

La visita periòdica al pediatra és vital per prevenir el càncer infantil

nuria pardo cancer infantilEntre el 75 i el 80% dels càncers infantils s’acaben curant, un percentatge molt superior al dels tumors adults, encara que la simptomatologia evoluciona molt ràpidament. Són precisament aquestes diferències les que permeten als especialistes guanyar la batalla al càncer. En el marc de l’ exposició  fotogràfica “El Futur Existeix”, sobre el càncer infantil vist des de l’àmbit hospitalari, la biblioteca de Tordera va acollir dimarts una xerrada amb la doctora Núria Pardo, oncòloga pediàtrica de l’Hospital de Sant Pau i vice-presidenta de la Fundació Enriqueta Villavecchia. Als anys 70 només el 10% dels infants afectats per leucèmia limfoblàstica vivia més d’una dècada, ara supera aquest llistó més del 80%, segons una investigació recollida en el ‘Journal of the National Cancer Institut’. Altres, com el retinoblastoma, un tumor maligne de la retina, es curen en un 90% dels casos, indica la doctora Pardo.

doctora pardo 1

Signes com la manca de gana acompanyada d’un augment del volum de la panxa, un desmai del nen o una convulsió són motius per portar-ho al pediatre de seguida, explica l’especialista, encara que una setmana abans el metge l’hagi trobat perfecte. Pardo recorda que les cèl·lules dels nens, també les malignes, creixen més ràpidament que les adultes, per això és vital fer visites periòdiques al pediatre, “com a mínim dues vegades a l’any”.

doctora pardo 2

A Catalunya es diagnostiquen uns 200 tumors infantils anualment. Pardo és la vicepresidenta de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Vilavecchia que des de fa vint anys proporciona allotjament a les famílies i nens malalts que s’han de desplaçar a Barcelona per rebre tractament, els organitza colònies i els procura il·lusions i somriures a través de la seva xarxa de voluntaris. La fundació també atorga beques per formar oncòlegs pediatres i per realitzar investigacions en aquest camps i contribueix al manteniment del Registre Nacional de Tumors Infantils. L’exposició fotogràfica “El Futur Existeix”, sobre el càncer infantil vist des de l’àmbit hospitalari, es podrà visitar a la biblioteca de Tordera fins el 10 de Març.

ÚLTIMES NOTÍCIES