IniciNoticiesPolítica CIU GUANYA LES ELECCIONS, PERÒ EL TRIPARTIT ENCARA SUMA. A TORDERA...

CIU GUANYA LES ELECCIONS, PERÒ EL TRIPARTIT ENCARA SUMA. A TORDERA LA MEITAT DE CIUTADANS MAJORS DE 18 ANYS NO VAN ANAR A VOTAR.

CiU ha guanyat les eleccions per vuitena vegada i Artur Mas ho ha fet ja dos cops com a cap de cartell, aquesta vegada tant en escons com en vots i amb una major diferència sobre el PSC, ja que ha passat de quatre a onze diputats d’avantatge. Però, igual que fa tres anys, el candidat convergent no té assegurada la presidència de la Generalitat, perquè l’anomenat tripartit, la suma del PSC, ERC i ICV-EUiA, manté la majoria absoluta. Però aquesta no és l’única possibilitat de govern que ha sortit de l’aritmètica parlamentària. CiU i ERC sumen també majoria i podrien formar un govern nacionalista. Però també hi ha la possibilitat, insinuada ahir sobretot per Mas i pel secretari d’organització del PSOE, José Blanco, d’un gran pacte entre CiU i els socialistes. A Tordera, CiU va guanyar les eleccions autonòmiques. Ahir, la meitat dels ciutadans de Tordera majors de 18 anys, no van anar a votar. Els resultats, en el nostre municipi van ser el següents:

CIU 2101 vots (41%)
PSC 1384 vots (27%)
ERC 765 vots (14%)
PP 341 vots (6,6 %)
INICIATIVA VERDS 293 vots (5,72 %)

Les eleccions autonòmiques a Tordera, es van desenvolupar sense cap incidència i amb una participació del 50%.
Els partits polítics locals, valoren de forma similar la baixa participació d’aquest comicis al nostre municipi. El president del PP a Tordera, Xavier Martin lamentava la baixa participació en el municipi.
El portaveu a Tordera d’ERC, Bernat Costas, assegurava que la baixa participació a Tordera i Catalunya han de fer reflexionar a tothom. Costas, constatava que el seu partit s’ha mantingut a Tordera en comparació amb les eleccions de fa tres anys.
El regidor del PSC, Josep Romaguera recordava que la baixa participació de Tordera segueix la tònica de la resta de Catalunya.
El regidor de CiU, Josep Llorens mostrava la seva preocupació davant la forta abstenció en les eleccions.
Iniciativa per Catalunya verds, va augmentar ahir de vots a Tordera, seguint la tendència de Catalunya.
Els partits polítics catalans, tenen a partir d’ara un mes per constituir el parlament i nomenar el president de la Generalitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES