IniciNoticiesPolítica ELS PARTITS POLÍTICS LOCALS, NO ES POSEN D'ACORD SOBRE QUIN A...

ELS PARTITS POLÍTICS LOCALS, NO ES POSEN D’ACORD SOBRE QUIN A DE SER EL FUTUR PACTE AL PARLAMENT.

Els partits polítics locals, valoren de forma diferent els resultats de les eleccions autonòmiques, que dimecres, van donar una victòria clara de CiU, i la possibilitat de reeditar el tripartit. Però aquesta no és l’única possibilitat de govern que va sortir de l’aritmètica parlamentària. CIU i ERC sumen també majoria i podrien formar un govern nacionalista. Però també hi ha possibilitat, d’un gran pacte entre CiU i els socialistes. Els partits polítics locals, no es posen d’acord sobre el pactes que prefereixen al parlament. Iniciativa per Catalunya-Verds, ha pujat en nombre d’escons, respecte l’any 2003.
ERC, ha perdut dos escons, però continua com a força decisiva per la governabilitat de Catalunya. En aquest sentit, el portaveu a Tordera d’ERC, Bernat Costas, recorda que en tot govern, on sigui present el partit independentista, serà bo per Catalunya.
El PSC, també va perdre escons, però es situa com la segona força política de Catalunya i amb possibilitat de governar. 
CIU, va guanyar les eleccions amb nombre d’escons, i en vots. L’alcalde de Tordera , Joan Carles Garcia, planteja un escenari polític innovador per el govern de Catalunya.
El partit popular i el partits dels ciutadans, han descartat participar en qualsevol pacte amb cap força política. Els partits polítics catalans, tenen a partir d’ara un mes per constituir el parlament i nomenar el president de la generalitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES